“Relevante content op het juiste moment voor meetbare resultaten van uw branding-, engagement- en verkoopactiviteiten”

Wat is Contentmarketing?

Contentmarketing is een strategische marketing benadering gericht op de productie en verspreiding van content die bruikbaar, relevant en/of entertaining is voor uw doelgroep. Content wordt ontwikkeld en verspreid om de customer journey meetbaar te optimaliseren, klantrelaties te versterken en gedetailleerd beschreven doelgroepen tot winstgevende actie(s) te verleiden. Contentmarketing is een onmisbare discipline binnen de marketingmix van uw merk. Het vakgebied richt zich op de ontwikkeling van content en de verspreiding van content die meetbare resultaten opleveren voor branding-, engagement- en verkoopactiviteiten.

Wat levert Contentmarketing op?

Met een goede contentmarketing strategie worden uw online doelgroepen aangesproken met relevante content, passend binnen de context waar uw doelgroep zich in bevindt. Uw (potentiële) klanten worden met content op het juiste moment op een aansprekende en subtiele manier geholpen door uw merk. Zo vinden uw bezoekers informatie, producten en/of diensten op het moment dat het er toe doet binnen de customer journey. Door het effect van content te meten worden waardevolle inzichten opgeleverd over uw doelgroep, waardoor aanvullende kansen ontstaan om content te personaliseren.

Onze Contentmarketing aanpak

Vanuit OrangeValley helpen wij u bij de opzet en structurele uitvoer van een contentmarketing strategie. Deze strategie is gericht op het boeken van meetbare resultaten met bestaande en nieuwe hoge kwaliteit content. Hierbij houden wij rekening met de status van uw online marketing organisatie binnen het online maturity model. Op deze manier helpen wij u met een praktische en resultaatgerichte aanpak. De aanpak bestaat uit verschillende fases die cyclisch worden doorlopen.

contentmarketing aanpak

Wij begeleiden en adviseren u bij de creatie van goede content en bij het verspreiden van de content. Op structurele basis helpen wij u bij het ontwikkelen van een relevante online dialoog met uw doelgroep binnen de customer journey. De klant staat centraal bij het ontwikkelen en uitvoeren van de contentstrategie, waardoor er een aansluiting wordt verzorgd met de zoekintenties van uw doelgroep. Dit leidt niet alleen tot een betere dialoog met uw klanten of prominentere zichtbaarheid in zoekmachines, maar ook tot een betere online ervaring voor uw doelgroep.

Door onze aanpak krijgt u inzicht in wat uw contentmarketing activiteiten opleveren voor bijvoorbeeld uw branding, leadgeneratie en conversie optimalisatie. De inzichten die voortkomen uit contentmarketing activiteiten helpen u om uw doelgroep beter te bereiken en bedienen. Een belangrijk aanvullend instrument dat wij voor de implementatie van de strategie gebruiken is het contentmarketing framework. Dit framework bevat een contentkalender, een effort/ gain matrix en een contentmarketing roadmap.

De Contentmarketing diensten van OrangeValley:
Artikelen over Contentmarketing en zoekmachine optimalisatie: