“Inzicht in de manier waarop u meer relevante links kan laten verwijzen naar uw website voor een betere vindbaarheid en autoriteit”


Met de linkprofielanalyse analyseren we activiteiten die in het verleden op het gebied van linkbuilding en/of contentmarketing zijn uitgevoerd. In deze analyse wordt linkdata uit MajesticSEO en Search Console geëxporteerd. We richten ons hierbij op vragen als: uit hoeveel en welke links bestaat het linkprofiel en hoe zorgen we ervoor dat er meer relevante links gerealiseerd worden? Welke pagina op de website bevat de meest relevante links? Welke plek neemt de organisatie in ten opzichte van concurrenten? Na het analyseren van het linkprofiel kunnen wij besluiten verdachte links in te dienen bij Google.

Waarom de linkprofielanalyse belangrijk is voor contentmarketing

Het linkprofiel wordt eveneens geanalyseerd zodat duidelijk wordt welke websites naar uw website linken. Hierdoor wordt duidelijk wat voor verwijzingen vanaf externe websites uw website tot nu toe gerealiseerd heeft.
Ook wordt geanalyseerd hoe uw linkprofiel presteert ten opzichte van uw belangrijkste concurrenten.

Na de linkprofielanalyse besluiten wij eventueel om “schadelijke” links die naar uw website verwijzen in te dienen bij Google. Zodat deze links uw vindbaarheid niet meer negatief beïnvloeden. Ook ontdekken wij gedurende deze analyse welke kansen er zijn om uw linkprofiel te optimaliseren voor zoekmachines als Google.

Een ander belangrijk aspect van uw linkprofiel is ook de manier waarop uw linkstructuur opgebouwd is. Op basis van analyses naar zoekgedrag, zoekintenties en criteria van de Google zoekmachine, adviseren wij u eveneens over de optimale linkstructuur voor een betere vindbaarheid van uw website pagina’s en uw online content.

De Contentmarketing diensten van OrangeValley:
Artikelen over Contentmarketing en zoekmachine optimalisatie: