Intro

Goed voorbereide paneldiscussies zijn een waardevolle onderzoeksmethode om te bepalen of investeringen in een nieuw prototype of design het waard zijn. Verifieer vooraf of uw idee of concept kansrijk is en aansluit bij uw beoogde doelgroep, alvorens een investering te doen.

Hoe gaan we te werk?

Met maximaal zes deelnemers die onder uw doelgroep vallen wordt een discussie gevoerd over een bestaand platform of een onderdeel hiervan. De discussie tussen de deelnemers zorgt voor diepgaande kwalitatieve informatie. Doordat verwachtingen uitgesproken worden en er de kans is om dieper in te gaan op specifieke elementen, verkrijgt u verrassende inzichten over de potentie en/of verbeteracties voor uw concept, dienst of product.

Voordat de groepsdiscussie plaatsvindt, bepalen we in overleg met u welke onderwerpen aan bod zullen komen en wat de doelstellingen van het onderzoek zijn. Het script is zo opgebouwd dat de deelnemers steeds dieper op het onderwerp van het onderzoek ingaan. 

Werving participanten

OrangeValley verzorgt graag voor u de werving van de deelnemers. We stemmen met u af aan welke eisen de deelnemende respondenten moeten voldoen. Op basis van deze eisen zullen wij panelleden die binnen de doelgroep vallen uitnodigen en screenen. Het is natuurlijk ook mogelijk om relaties of klanten uit te nodigen voor deelname. 

Lokatie

Paneldiscussies kunnen op diverse locaties worden uitgevoerd. Om beïnvloeding te voorkomen is in de meeste gevallen een neutrale locatie gewenst. OrangeValley heeft in haar kantoor ruimtes die speciaal voor de uitvoering van kwalitatief onderzoek. Onze discussieruimtes zijn soundproof ingericht.

undraw_building_websites_i78t

Voordelen van een panel discussion

  • U hoeft niet te denken voor uw doelgroep, maar laat de doelgroep dit voor u doen.
  • Controleer of een concept of idee voor een product of dienst past bij uw doelgroep, nog voordat u investeert. 
  • Hoor welke verwachtingen uw doelgroep heeft met betrekking functionaliteiten van uw (concept) platform. 
  • Verifieer aannames en inzichten over uw doelgroep direct.
  • Verkrijg verrassende nieuwe inzichten vanuit uw potentiële klant of gebruiker, die uw concept kunnen versterken.
Just Justa fotografie

Neem contact op met een van onze Usability experts

Wil je graag meer weten over het usability onderzoek, en wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Een expert van OrangeValley kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden.