In één oogopslag datagedreven input voor strategische beslissingen.

Meer dan ooit kunnen we het gedrag van mens en machine op de voet volgen. Dit levert een dagelijks uitdijende berg aan potentieel waardevolle informatie op. Organisaties worden steeds beter in het verzamelen van data, maar zijn vaak niet bij machte om inzichten en concrete actiepunten te destilleren uit deze zee van big data. Wil jij écht datagedreven beslissingen kunnen nemen? Kies dan voor een actiegericht KPI dashboard of één van de andere dashboardproducten uit de OrangeValley Dashboarding Suite.

Vrij naar: Forbes

Actiegericht

Een goed dashboard vervult een signaalfunctie en is actiegericht. Ondanks de opmars van artificial intelligence (AI) en de oprukkende macht van zelflerende algoritmen, is het winnen van inzichten uit grote hoeveelheden data (nog) voor het grootste gedeelte mensenwerk. Een actiegericht dashboard kan je helpen om deze – voor het oog – onsamenhangende stapel informatie visueel te ordenen, zodat je signalen kunt ontwaren tussen alle ruis.

Visualisatietools

Google Data Studio is onze primaire visualisatietool. Onze dashboardproducten zijn speciaal ontwikkeld voor Data Studio, aangezien deze tool de meeste flexibiliteit biedt aan zowel de ontwerper als de eindgebruiker. Je kan er echter ook voor kiezen om jouw dashboards in een andere tool te laten ontwikkelen, zoals Looker, Klipfolio, Tableau of Microsoft Power BI. OrangeValley heeft ervaring met alle veel voorkomende analyse- en visualisatietools.

Custom dashboards

Iedere organisatie heeft haar eigen databehoefte. Naast onze standaard dashboards kan OrangeValley ook custom dashboards ontwikkelen. Afhankelijk van jouw wensen kunnen we alle standaard dashboards uitbreiden of een nieuw dashboard maken met inzicht in bijvoorbeeld extra acquisitie-kanalen (bijv. SEO, SEA, display, social, e-mail), campagne-inzichten en custom instelbare segmenten (domeinen, landen, productcategorieën). Waar nodig maken we een geautomatiseerde koppeling met jouw eigen databronnen.

Dashboard onderhoud

OrangeValley draagt er zorg voor dat jouw dashboards periodiek worden geüpdatet vanuit de verschillende databronnen. Dit zorgt er voor dat je altijd over de juiste actuele informatie beschikt. Daarnaast monitoren wij dagelijks op datakwaliteit. Waar nodig zullen wij issues die we aantreffen zo snel mogelijk oplossen. Denk hierbij aan zaken als: Bevat het dashboard gesampelde data? Is de databron succesvol bijgewerkt? Verder voeren wij een maandelijkse datakwaliteit en visualisatie-check uit, kunnen wij vragen beantwoorden, gebruikers beheren en – in overleg – kleine aanpassingen doen.

KPI Dashboard

Om de resultaten op basis van het KPI Framework ten alle tijden te monitoren, wordt er een dashboard gebouwd. Dit dashboard zorgt ervoor dat veranderingen binnen het framework snel inzichtelijk zijn. Het door OrangeValley ontwikkelde KPI Framework is hierin leidend.

Doel is het inzichtelijk maken en monitoren van resultaten op basis van vooraf gedefinieerde KPI’s als omzet, transacties, aantal sessies, orderwaarde en conversieratio. Dit alles in een brede context van de resultaten die in het verleden zijn behaald, rekening houdend met seizoensinvloeden en altijd in het licht van de gestelde targets. Deze targets kunnen – waar nodig en indien mogelijk – gebaseerd worden op een statistisch verantwoorde forecast (niet standaard inbegrepen).

Dashboarding Suite

Alle dashboards van OrangeValley worden standaard geleverd met onze op maat gemaakte Dashboarding Suite. Dit is een kosteloze afgeschermde portal waarin je een overzicht ziet van de voor jou beschikbare dashboards. De Dashboarding Suite geeft meer informatie over aanvullende dashboardproducten om zo meer inzicht in jouw data te krijgen. Naast het KPI Dashboard zijn er nog meer dashboards beschikbaar die al ontwikkeld en uitgebreid getest zijn.

Live demo-omgeving

Onze live demo-omgeving biedt jou de mogelijkheid om kennis te maken met de OrangeValley Dashboarding Suite. Meld je aan via de button bovenaan deze pagina om toegang te krijgen tot de volledige functionele demo-omgeving, van waaruit je alle onderstaande dashboards kunt bekijken:

Icon Dashboarding

Dashboarding diensten

Data Monitor Dashboard

Het handmatig bewaken van je data is niet alleen inefficiënt, maar ook tijdrovend. Met het Data Monitor Dashboard van OrangeValley...

Meer informatie

Site Performance Dashboard

Niet alleen gebruikers hebben voorkeur voor een snelle website, ook zoekmachines hechten steeds meer waarde aan een kortere laadtijd. Maar hoe...

Meer informatie

Digital Advertising Dashboard

Digitale advertentie campagnes genereren veel data en kanaalspecifieke statistieken. Het is voor marketeers dan ook niet ongewoon om verschillende tools...

Meer informatie

GDPR Monitor Dashboard

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacywetgeving van kracht, de GDPR. Soms wordt er in Google Analytics (onbewust)...

Meer informatie

SEO Dashboard

Het hanteren van de juiste zoekwoorden is een belangrijk aspect bij je vindbaarheid in Google. Hoe prettig zou het zijn...

Meer informatie

KPI Dashboard

De hoeveelheid data die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben is overweldigend. Deze data kan veel waardevolle inzichten bieden, maar...

Meer informatie