Website foto 11 – 2019

Optimale tool Implementatie

Omdat we liefhebbers zijn van data, willen we graag de juiste en best beschikbare data gebruiken. De optimale implementatie van de aanwezige tool(s) is bepalend voor de datakwaliteit. Met dit product beoordelen wij de kwaliteit van de data afkomstig uit de (Webanalyse) tools en maken de benodigde KPI’s op een betrouwbare manier meetbaar.

De Webanalyse tool evaluatie

Succesvolle Webanalyse is alleen mogelijk door het effectieve gebruik van de juiste tools gevolgd door de beoordeling van de datakwaliteit gerelateerd aan de te meten KPI´s.

Dat kunnen we zowel voor een nieuwe implementatie uitvoeren als voor een bestaande omgeving. In beide gevallen zorgen we er voor dat de door de tool opgeleverde data de juiste en de meest relevante is.

Bij een bestaande omgeving maken wij op basis van de Google Analytics Scorecard en een KPI sessie inzichtelijk welke KPI’s doorgemeten moeten worden en wat de datakwaliteit van de (webanalyse) tool is. In het geval van een nieuwe implementatie zorgen we er vanzelfsprekend voor dat dat meteen goed wordt neergezet.

Neem contact op

Growth
SEOaanpak

De tool-implementatie door OrangeValley

Wanneer de organisatie (nog) geen tool in huis heeft zorgen we voor een vlekkeloze implementatie van de juiste omgeving. Ook in de selectie van de tool adviseren we graag!

Tijdens de tool implementatie verrichten onze specialisten alle acties die nodig zijn om de relevante data correct door te meten en te rapporteren met de gebruikte webanalyse tool. Zo krijg je betrouwbaar inzicht in de prestaties van de kanalen en het platform. Een goede tool implementatie gebeurt altijd met behulp van een tag management systeem.

Alle documentatie die nodig is voor de implementatie wordt door ons beschikbaar gesteld in Github, een beveiligd online platform, zodat documentatie altijd ter beschikking is voor de organisatie.

Google Analytics Scorecard

Omdat de wereld continue veranderd, werken we er continue aan om de beschikbare online data betrouwbaar te houden. We monitoren enerzijds de technische omgeving, maar anderzijds houden we rekening met de veranderingen in de verwachtingen aan de rapportage kant. Deze betrouwbaarheid zorgt voor heldere inzichten en de kans om op basis van data je online marketingactiviteiten aan te sturen.

Om de implementatie van de webanalyse tool te controleren maken wij gebruik van de Google Analytics Scorecard. Deze analyseert de webanalyse tool op verschillende onderdelen. De scorecard geeft aan wat sterke onderdelen zijn en waar verbeterpunten liggen voor de implementatie. Dit zorgt voor een continue proces van optimalisatie en uitbreiding van je webanalyse inrichting. Weten welke kansen er voor jouw organisatie liggen? Neem contact op via de onderstaande knop, dan zal een van onze consultant met je meekijken.

Neem contact op met een expert

Marketing
MarketAutomation

Data Kwaliteit

Een randvoorwaarde voor goede online marketing is toegang tot betrouwbare data op en wel op structurele basis. Als onderdeel van de webanalyse aanpak van OrangeValley monitoren wij daarom continu de betrouwbaarheid van jouw data. Hierdoor houden wij grip op een goede implementatie en helpen wij je om op topniveau inzicht te verkrijgen en houden met je webanalyse tool. Voor het actueel houden van de kwaliteit hebben we een aantal producten beschikbaar, zoals:

Heb je interesse in ééń of meer van deze producten? Neem dan graag contact op!

 

Mike

Geïnteresseerd? Neem contact op

Op zoek naar een duurzame partner die je op basis van onafhankelijk advies ondersteunt in Datagedreven Digital Advertising? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.