Het handmatig bewaken van je data is niet alleen inefficiënt, maar ook tijdrovend. Met het Data Monitor Dashboard van OrangeValley is dit verleden tijd. Middels het dashboard beheren en monitoren wij je data. Zijn er grote stijgingen of dalingen in de data te zien? Dan krijgen wij een melding. Hierdoor zijn wij in staat onverwachte trends snel te ontdekken en eventuele problemen op te lossen, voordat deze de data beïnvloeden.

marketing-data
Data set

Waarom een Data Monitor Dashboard?

Data monitoring is cruciaal om afwijkingen in de data tijdig op te merken. Een situatie die zich bij een e-commerce klant voordeed, was een wijziging in het afrekenproces. Deze wijziging zorgde ervoor dat er geen data van transacties werd ingeschoten, met als gevolg dat er een aantal dagen niets werd gemeten. Hierdoor miste er omzet in de data en was deze niet meer volledig.

Een andere, en ook veel voorkomende, oorzaak van afwijkende data is het verkeerd instellen van filters. Veel medewerkers in een organisatie hebben toegang tot het Google Analytics-account en kunnen filters wijzigen. Als een filter niet juist wordt ingesteld kan het voorkomen dat er helemaal geen data meer binnen komt.

Het dashboard geeft in dergelijke gevallen direct een melding, waardoor wij er snel bij zijn om de foutmelding te herstellen en we een grote beïnvloeding van de data voorkomen. Hierdoor ben je er altijd zeker van dat jouw data op de juiste manier gemeten wordt.

Monitoren van je data

Het Data Monitor Dashboard toont de status van meer dan 150 criteria die dagelijks worden gecontroleerd voor elke Google Analytics-weergave. We verdelen deze criteria in twee categorieën:

  • Anomalie-detectie gaat over plotselinge en onverwachte veranderingen in de data, die niet matchen met de trends die we op basis van historische data verwachten. Voorbeelden zijn een plotselinge afname van de omzet, een toename van de gemiddelde laadtijd of een plotselinge afname van sessies uit paid search. Dit kan erop wijzen dat er een technisch probleem is opgetreden tijdens het meten.
  • Data kwaliteit gaat over de kwaliteit en netheid van de data en wat verdere optimalisaties zijn voor je Google Analytics-account. Voorbeelden zijn potentieel botverkeer in de gegevens of de aanwezigheid van hoofdletters in pagina-URL’s.
DA
Goal

Waarschuwingen bij afwijkingen in de data

Wanneer er een issue in de data is gedetecteerd biedt het dashboard visuele notificaties. Deze waarschuwing wordt verstuurd wanneer er aan een vooraf gedefinieerde drempel wordt voldaan. Wij ontvangen deze notificatie en zijn dus direct op de hoogte. Indien nodig ondernemen wij direct actie, zodat er geen gegevens beschadigen en de data zo min mogelijk wordt beïnvloed.

Data Monitor Dashboard XL

Het Data Monitor Dashboard XL is uitgebreider dan het reguliere dashboard. Beide dashboards geven periodiek inzicht in de huidige status en kwaliteit van je Google Analytics-data. Het verschil met het XL dashboard is dat deze de mogelijkheid biedt om meerdere accounts/properties toe te voegen, voor een compleet overzicht van je data kwaliteit.

Search
Blog

Live demo-omgeving

Wil je graag kennismaken met het Data Monitor Dashboard? Meld je dan aan via de button bovenaan deze pagina en krijg toegang tot de volledige functionele demo-omgeving, van waaruit je ook het Data Monitor Dashboard kan kijken.

Kijk voor meer informatie over onze dashboards op onze dashboarding pagina.

Vragen? Neem contact op