Website foto 11 – 2019

Wat is het Google Marketing Platform?

DA

Strategie, activatie en analyse gaan voortaan hand in hand met het volledig geïntegreerde Google Marketing Platform

Het Google Marketing Platform (GMP) is een complete verzameling van tools om online marketing te bedrijven. Het platform voorziet in het hele spectrum van adverteren, valideren tot analyseren. Van de verschillende tools binnen het platform zijn zowel gratis te gebruiken varianten als enterprise betaalde oplossingen te vinden. Hierdoor biedt het oplossingen voor organisaties van elk formaat en van elke maturity.

Neem contact op

Google Marketing Platform en OrangeValley

OrangeValley is, als een van de weinige Nederlandse bureaus, gecertificeerd in alle tools die binnen het Google Marketing Platform worden aangeboden. Op basis van deze certificeringen is OrangeValley door Google gekozen om ook te fungeren als GMP Sales Partner. Sales Partners zijn door Google gekozen bedrijven om de markt te betreden met toolings die door hen worden aangeboden. Deze gekozen bedrijven zijn geselecteerd, omdat zij het hoogste niveau van service en support kunnen bieden. Om te kunnen voldoen aan de eisen die worden gesteld aan dit partnerschap zijn consultants binnen OrangeValley gecertificeerd op persoonlijk niveau. Dit partnerschap is voor ons waardering voor de kwaliteit van ons werk. OrangeValley heeft inmiddels enkele jaren ervaring bij het inzetten van Google Marketing Platform in verschillende branches en meerdere opdrachtgevers.

Goal

Tools:


Search Ads 360

Search Ads 360 (SA360) is de bidmanagement oplossing voor advertising in alle grote search engines. Jouw zoekmachine advertenties en campagnes op bijvoorbeeld AdWords, Bing en Yahoo worden vanuit één centraal platform beheerd. Met Search Ads 360 worden alle search activiteiten beheersbaar en inzichtelijk om uw online marketing strategie te optimaliseren. Het live zetten en beheren van omvangrijke en complexe Google Ads campagnes is dankzij Search Ads 360 eveneens sneller en eenvoudiger.

Display & Video 360

Display & Video 360 (DV360) is het media inkoop platform van GMP. Het systeem is opgezet om de gewenste doelgroep zo efficient mogelijk in elke fase van de Customer Journey te bereiken. Op DV360 zijn alle grote Nederlandse adexchanges en netwerken aangesloten. Denk hierbij aan Improve Digital, Appnexus, Google Display NetworkYouTube, OpenX en SpotX. Je beheert dankzij DV360 op een eenvoudige manier jouw display en video campagnes voor branding, performance, prospecting en retargeting.

Analytics 360

Google Analytics 360 is het statistiekenpakket van Google Marketing Platform. Ten opzichte van de gratis variant biedt het een hogere datacapaciteit aan en versnelde processing voor je Analytics omgeving. Hierdoor hoef je geen kleine streekproef- of sample data te gebruiken wanneer je structureel grote hoeveelheden bezoekers ontvangt en/of miljoenen pageviews hebt. Andere voordelen van Google Analytics 360 zijn met name de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van custom metingen en integraties met andere tooling zoals BigQuery, DV360, Campaign Manager en SA360.

Tag Manager 360

Tag Manager biedt de mogelijkheid om zelfstandig, veilig en zonder tussenkomst van IT, tags op je website te plaatsen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om marketing systemen te voorzien van gegevens voor online campagnes. Door het  gebruik van templates wordt de tagging automatisch volgens de laatste standaarden geïmplementeerd.

Optimize 360

Optimize 360 is de A/B-testing tool binnen het GMP en is hierin uiterst geavanceerd. Je kunt snel en eenvoudig variaties van webpagina’s opzetten.  Naast het uitvoeren van een test is Optimize 360 ook te gebruiken als personalisatie tool. Hierdoor kan de website gepersonaliseerd worden op gewenste doelgroepen.

Data Studio

Creëer interactieve dashboards en automatische rapporten, die tactische en strategische beslissingen mogelijk maken. Bespaar tijd door niet telkens dezelfde data handmatig te verzamelen. Data Studio is ook te koppelen aan systemen buiten het GMP systeem (zoals Facebook, Omniture, etc.).

Surveys 360

Met Google’s Surveys 360 heb je de mogelijkheid om waardevolle insights op een eenvoudige manier te verzamelen. Surveys 360 voorziet op een voordelige en snelle wijze in de realisatie van marktonderzoeken. Op basis van de verkregen insights het in de  handelen.

OrangeValley biedt ondersteuning bij implementatie van alle tools uit het Google Marketing Platform. Daarnaast ondersteunen wij ook bij de implementatie van gerelateerde systemen, waaronder Campaign manager.

Just Justa fotografie

Vragen? Neem contact op

Op zoek naar een duurzame partner die je op basis van onafhankelijk advies ondersteunt in Datagedreven Digital Advertising? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.