Wat is Google Marketing Platform?

Google Marketing Platform (GMP) is een advertentie-technologie platform van Google. De aangeboden ad-technology van GMP stelt ons in staat om binnen één omgeving digitale marketing campagnes te creëren, beheren en vergaand te optimaliseren. Het platform stelt vanuit een centrale omgeving een complete verzameling hulpmiddelen beschikbaar voor alle activiteiten die relevant zijn voor jouw online advertising. OrangeValley is een geaccrediteerde licentie houder van GMP en optimaliseert met deze omgeving de online marketing campagnes van haar opdrachtgevers. Wij hebben reeds een groot aantal (internationale) implementaties van GMP uitgevoerd.

De Google Marketing Platform stack bestaat uit verschillende onderdelen:

Onder de stack valt ook Creative Solutions (Studio). Met deze studio kan je zelf banners en rich media creëren. Naast deze onderdelen wordt er ook een sectie aangeboden voor reporting en attributie. Het is eveneens mogelijk diverse kanalen en toolings te koppelen, zoals YouTube en Google Analytics 360.

Alles in één overzicht

Wij vinden resultaten erg belangrijk en onze specialisten zullen daarom ook jouw campagnes in GMP regelmatig monitoren en bijsturen om zo het optimale resultaat uit jouw campagne te halen. Er zal aan het einde van de gehele campagne periode een algemene eindevaluatie plaatsvinden. Daarnaast wordt er maandelijks een standaard voortgangsrapportage verstuurd. Tijdens de campagne periodes worden learnings opgedaan en verzameld, deze worden waar mogelijk direct doorgevoerd in optimalisaties. Met de reporting tool kunnen de resultaten en inzet eenvoudig worden opgevraagd. Wij beschikken over een eigen licentie. Dit betekent dat de opdrachtgevers kunnen beschikken over hun eigen data.

Google marketing platform en OrangeValley

Orangevalley is GMP Certified Marketing Partner. Toetreding tot het  is voor ons waardering voor de kwaliteit van ons werk. OrangeValley heeft inmiddels enkele jaren ervaring in het inzetten van GMP in verschillende branches en bij meerdere opdrachtgevers.

Wij ondersteunen je onder andere op de volgende gebieden:

  • GMP implementatie: Integratiemogelijkheden van GMP zijn legio en essentieel. Een integratie kan met de juiste kennis snel en succesvol worden uitgevoerd. Wij hebben ervaring met alle modules en de integratiemogelijkheden.
  • Floodlight implementatie: Wij hebben ervaring met floodlight implementaties in o.a. Google Tag Manager.
  • Media inkoop: Media kan effectief en transparant worden ingekocht(tot 30% voordeel).
  • Ondersteuning en advies: Wij ondersteunen zowel bij media trafficking, buying, implementatie als optimalisatie.
  • GMP en Google Analytics 360: Onze specialisten hebben ervaring met de combinatie GMP en GA 360.

Wil je aan de slag met GMP? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.