Website foto 11 – 2019

LinkedIn advertising

LinkedIn is het grootste professionele netwerk ter wereld. Belangrijk binnen dit platform is dat de professie van de gebruiker centraal staat. Gebruikers willen veelal al op de hoogte blijven van professionele activiteiten van hun netwerk, nieuwe kennis en ervaring tot zich willen nemen en veelal op zoek zijn naar professionele kansen. In Nederland zijn bijna 8 miljoen persoonlijke accounts, dat is meer dan driekwart van de beroepsbevolking van Nederland (bron: LinkedIn by the Numbers). Ons land telt bijna 550.000 dagelijks actieve gebruikers. Wereldwijd werd de feed afgelopen jaar 60% meer bekeken dan het jaar ervoor.

Adverteren binnen LinkedIn

LinkedIn leent zich uitstekend voor B2B adverteerders om relevante personen aan te spreken met hun advertenties. Daarom is adverteren via LinkedIn een goede manier om in contact te komen met jouw doelgroep. Linkedin is geschikt voor het creëren van brand awareness, maar ook om producten of diensten onder de aandacht te brengen. Remarketing via SEA van LinkedIn-doelgroepen is mogelijk via Microsoft Ads, aangezien beide merken onderdeel zijn van Microsoft. Dit kan adverteren via LinkedIn dus nog efficiënter maken.

Aanpak voor LinkedIn Advertising

In overleg met jou worden de doelen van de campagne opgesteld en verwerkt in een media- en campagne plan. Zo is het voor jou als opdrachtgever duidelijk naar welke doelen wordt geoptimaliseerd.

Om tijdens de campagne optimaal gebruik te maken van geautomatiseerde optimalisatiemogelijkheden, is het belangrijk om de opzet van een campagne zo eenvoudig mogelijk te houden. Des te meer ruimte het algoritme heeft om naar het doel te optimaliseren.

OrangeValley kan de volledige implementatie en uitvoer van Facebook campagnes uit handen nemen. Op basis van van data-inzichten optimaliseren en rapporteren wij gedurende de campagneperiode voor maximaal resultaat. Heb je een eigen team van inhouse social specialisten en ben je alleen op zoek naar (strategische) ondersteuning? Ook daar kan OrangeValley bij helpen.