Verkopen op Bol.com is voor elke webshop in Nederland het overwegen waard door het gigantische bereik. Zo stond In 2019 bol.com wederom op de eerste plek in de Twinkle top 100 met een omzet van maarliefst 1.6 miljard. Hiermee is bol.com de grootste e-commerce webshop van Nederland, met een bereik van maarliefst negen miljoen unieke bezoekers. Daarnaast verkoopt Bol.com tegenwoordig in vrijwel alle denkbare categorieën producten.

Er zijn diverse voordelen van Bol.com als aanvulling op bestaande online marketing kanalen:

  • Bol.com is de grootste e-commerce website van Nederland
  • Resellers betalen alleen als er een product verkocht wordt
  • Website bezoekers op Bol.com hebben een hoge koopintentie
  • Er is een mogelijkheid om de logistiek volledig uit te besteden aan Bol.com
marketing-data
Statistics

Hoe kun je succesvol verkopen op Bol.com?

Het gigantische bereik van Bol.com in Nederland geeft direct de mogelijkheid om jouw producten onder een veel groter publiek aan te bieden dan je eigen website of winkel. De eerste stap van verkopen op Bol.com is het plaatsen van jouw producten. Om zo goed mogelijk organisch vindbaar te zijn is het belangrijk dat de productfeed zo optimaal mogelijk is ingericht aan de hand van feedmanagement. Na het plaatsen van producten op Bol.com is het aan te bevelen om diverse advertentiemogelijkheden in te zetten binnen het platform om jouw producten optimaal vindbaar te maken. Deze combinatie van organische vindbaarheid en betaalde vindbaarheid zorgt ervoor dat je het maximale haalt uit dit kanaal.

OrangeValley heeft met haar ervaring op het gebied van organische vindbaarheid en feedmanagement de juiste kennis en ervaring in huis om bedrijven te helpen met het succesvol verkopen op Bol.com. We denken op strategisch niveau mee over de rol die Bol.com kan spelen binnen jouw merkstrategie. Vervolgens zetten we een resultaatgerichte data driven aanpak op aan de hand van techniek en content. Daarnaast werken we samen met diverse partners zodat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen Bol.com.

Marketplaces zijn een verkoopgericht kanaal. Zowel voor de oriëntatie- als de aankoopfase worden andere kanalen steeds vaker overgeslagen en gaan consumenten rechtstreeks naar een marketplace. Door jouw producten hier onder de aandacht te brengen kun je jouw online verkopen een flinke boost geven.

Jeroen

Vragen? Neem contact op

Op zoek naar een duurzame partner die je op basis van onafhankelijk advies ondersteunt in verkopen op Marketplaces? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.