Voor veel bedrijven ligt de prioriteit op adverteren via Google en wordt Bing verwaarloost. Toch zien wij dat het Bing platform een enorm bereik kan genereren. Dit kan vaak ook nog eens tegen lagere kosten vanwege het lage concurrentieniveau. In 2016 is Bing voor 6,55% van alle Nederlandse zoekopdrachten gebruikt. Hierdoor kunt u als bedrijf het gebruik van Bing niet zomaar uitsluiten en daar willen wij bij OrangeValley graag bij helpen. Waarom en hoe wij dat doen wordt hieronder verder behandeld.

Bing Ads vergeleken met AdWords

Bing Ads biedt voor bedrijven belangrijke voordelen. Deze voordelen benutten wij graag voor onze (potentiële) klanten.

  • Weinig Concurrentie: Doordat veel bedrijven Bing Ads minder interessant vinden kunt u met uw bedrijf zeker onderscheidend zijn op Bing.
  • Goedkoop adverteren: Zeker niet onbelangrijk zijn de kosten van Bing Ads. Bij veel van onze klanten zien wij een goedkopere kosten per klik in vergelijking met Google AdWords. Dit gaat natuurlijk gepaard met de hoeveelheid concurrentie op Bing Ads.
  • Bereik vergroten: Zonder veel last van concurrentie, kan het online bereik met 6,5% vergroot worden voor een relatief lage prijs vergeleken met Google.
  • Afbeelding Extensies: Op Bing kunt u afbeelding extensies toevoegen, iets wat bij Google niet mogelijk is. Het toevoegen van het bedrijfslogo aan de advertentie is dus een goede manier voor meer zichtbaarheid en bekendheid.

image1

Mogelijkheden van Bing Ads

Het gebruik van Bing heeft dus zeker voordelen en doet zeker niet onder voor Google. Ook de software van Bing Ads biedt mogelijkheden.

  • Bing Ads Editor: Net als AdWords Editor bestaat er ook een Bing Editor die het mogelijk maakt om Bulk wijzigingen door te voeren. Bing Ads Editor werkt ook offline om wijzigingen door te voeren en vervolgens te uploaden. Een groot voordeel die de Bing Ads Editor heeft is het importeren van Google AdWords accounts. Dus wanneer de campagnes goed staan in Google AdWords campagnes, kunnen deze gemakkelijk gekopieerd worden naar Bing Ads Editor. Bij OrangeValley doen wij dit graag voor jullie.
  • Bing Ads Interface: Ook heeft Bing een online user interface waarin online alle campagnes gemanaged kunnen worden. Deze Bing Ads Interface heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden als de user interface van Google AdWords. De meeste updates en ontwikkelingen van Google worden door Bing vaak overgenomen.

De eerste stap om te profiteren van de voordelen

Mocht u na het lezen van bovenstaande informatie geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van Bing Ads, neem dan contact op via ons contactformulier. Een ervaren consultant van OrangeValley neemt vervolgens contact met u op voor mogelijke vervolgstappen.

Wilt u meer informatie over Bing?

In onze nieuwsbrief informeren wij regelmatig over de mogelijkheden van Bing. Ook kunt u op ons blog verschillende artikelen over Bing Ads direct nalezen. We hebben een eerste selectie gemaakt van relevante Bing artikelen op ons blog.