Dit jaar vindt op 24 november de eerste editie van de Dutch Search Awards plaats. Een primeur in Nederland op het gebied van erkenning en waardering in het search-landschap. Excellentie in de Nederlandse search marketing wordt in de spotlights gezet en binnen 4 categorieën worden awards uitgereikt aan professionals, merken en agencies op het gebied van search, advertising en ondersteunende tools.

De 22-koppige vakjury wordt gevormd door experts op het gebied van SEA en online advertising. Onder andere OrangeValley’s Principal Consultant Eduard Blacquière is door de organisatie van de Dutch Search Awards gevraagd plaats te nemen in deze jury, vanwege zijn lange staat van dienst en expertise op dit gebied. De jury zal zich de komende tijd buigen over de ingezonden searchmarketing-cases en zal voor elke award 3 genomineerden voordragen. Deze genomineerden worden op 1 november bekend gemaakt.

De feestelijke uitreiking vindt 24 november plaats bij B. Amsterdam. Naast de uitreiking van de awards delen vooraanstaande ‘thought leaders’ hun visie op actuele ontwikkelingen binnen de search-industrie en is er ruimte voor interactieve sessies met experts uit het vak. Het definitieve programma en de sprekers worden later bekend gemaakt.

Een case inzenden voor de Dutch Search Awards kan nog tot en met 1 oktober. Cases kunnen worden ingezonden voor één of meerdere van de 12 awards die verdeeld zijn over de hoofdcategorieën ‘Branche’ en ‘Campagne’ of voor de vijf awards in de categorie ‘Tools & Software’. Iedere inzender dingt sowieso mee naar de award voor Beste Agency, Consultant en In-house team. Inschrijven kan via: https://dutchsearchawards.nl/inzenden .