Mijn naam is Friso, 26 jaar en ik werk nu een aantal maanden bij OrangeValley als SEA Consultant. Ik heb Communicatiewetenschap en Business Studies gestudeerd in Amsterdam en in het verleden een online marketing stage gelopen bij Comedy Central, gewerkt op de webcare afdeling van KLM, en kortstondig gewerkt in de videoproductie. Nu zit ik helemaal op mijn plaats als SEA Consultant bij OrangeValley!

Wat doet een SEA Consultant bij OrangeValley?

Kort samengevat, zorg ik voor zoveel mogelijk relevant verkeer naar de websites van onze klanten via Google AdWords en Bing. Maar hoe zorg je dan voor zoveel mogelijk relevant bezoek? Dat doe ik door onze klanten goed te begrijpen, AdWords en Bing accounts zo goed mogelijk in te richten en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Daarnaast adviseer ik onze klanten ook, wanneer ik bijvoorbeeld denk dat hun website verbeterd zou kunnen worden vanuit SEA oogpunt. Ook werk ik nauw samen met mijn collega’s om van hen te leren en vanuit de verschillende disciplines binnen OrangeValley onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Beginnen bij OrangeValley

Toen ik begon bij OrangeValley had ik nog geen directe ervaring met Search Engine Advertising. Gelukkig kreeg ik van OrangeValley de eerste maand voornamelijk de tijd om kennis op te doen en me te verdiepen in AdWords en Bing. Dat deed ik onder andere door de Google en Bing Examens te halen. Het meeste leerde ik echter van mijn collega’s. Ik kwam hier namelijk te werken in een jong team, waarin je erg goed begeleid wordt door de ervaren consultants. Zij helpen je graag verder en geen vraag is te gek. Daarnaast hangt er een creatieve sfeer op kantoor en wordt je constant uitgedaagd je beste werk te leveren en jezelf te blijven ontwikkelen.

Gaandeweg kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid en ruimte om mijn vergaarde kennis in de praktijk te brengen. Ik denk dat mijn huidige werkweek dan ook een indruk geeft van hoe snel je ontwikkeling bij OrangeValley kan gaan. Daarnaast bewijst mijn huidige werkweek in mijn ogen ook dat het geen belemmering hoeft te zijn wanneer je nog geen directe ervaring hebt op het gebied van online marketing. Met aantoonbare affiniteit met online marketing, een relevante studieachtergrond en de juiste instelling kun je hier ook aan de slag.

Hoe ziet mijn werkweek er nu dan uit?

friso1Maandag
Ik begin mijn week altijd door mijn mail te checken en de verschillende AdWords accounts die ik beheer na te lopen. Daarnaast heb ik vandaag genoeg aanpassingen te doen in de nodige accounts. ’s Middags krijgen de beginnende consultants een training in campagne optimalisatie van een van onze ervaren SEA consultants. Erg leerzaam om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe je het maximale uit je AdWords campagnes kunt halen. Tijd om deze kennis mee te nemen in de praktijk Een prima begin van de week!

Dinsdag
Op dinsdagochtend hebben we altijd een meeting met het team wat werkt voor een reisorganisatie. Ik help hier het AdWords account van de klant te optimaliseren. Ik vind het erg interessant om te zien hoe we deze specifieke klant op strategisch niveau verder helpen. We helpen de organisatie namelijk vanuit de verschillende disciplines binnen OrangeValley.’s Middags bereid ik mijn presentatie voor die ik morgen moet geven bij een andere klant, een groot agrarisch bedrijf. Morgen werken we daar namelijk op locatie in Maassluis.

Woensdag
Deze woensdag gaat de wekker vroeg. Ik moet namelijk al om 7 uur ’s ochtends (!) bij mijn collega zijn in Utrecht om vervolgens samen naar Maassluis te rijden. We werken vandaag zoals gezegd op locatie bij een groot bedrijf actief in de agrarische markt. We zijn niet alleen, twee andere collega’s zijn namelijk ook vroeg op pad gegaan, zodat we met het hele team aanwezig zijn om de voortgang vanuit onze verschillende disciplines te bespreken met de klant. We zijn pas net begonnen met het adviseren en begeleiden van dit bedrijf en onze klant is dan ook erg benieuwd waar we staan en wat onze ideeën voor de toekomstige samenwerking zijn. De start van onze samenwerking is soepel verlopen en de resultaten zijn goed. Daarnaast is de klant erg te spreken over onze toekomstplannen. Ook op SEA gebied gaan we uitgebreide campagnes uitrollen over 10 verschillende landen. Voor mij een fantastisch project!

friso2Donderdag
Vandaag werk ik ’s ochtends op kantoor. Ik verwerk wat er gisteren in de meetings op locatie besproken is. ’s Middags staat er een meeting bij een modebedrijf op het programma in Alblasserdam. Vanuit Breukelen rijd ik wederom mee met een collega. Deze collega heeft eerst nog een andere meeting bij een andere klant, toevallig ook een bedrijf actief in de modebranche. In eerste instantie wil ik daar in de kantine gaan werken, voordat de meeting begint. In plaats daarvan vraagt mijn collega me ook bij de eerste meeting te komen zitten. Altijd leerzaam om te zien hoe dit in zijn werk gaat, omdat ik zelf steeds meer bij klanten aan tafel kom te zitten. Tijdens de meeting waarvoor ik in eerste instantie kwam, bespreken we de voortgang en leggen uit wat de volgende stappen van onze samenwerking zijn.

Vrijdag
Vrijdag is altijd een leuke dag op kantoor. Er wordt nog steeds hard gewerkt, maar er hangt toch een iets andere sfeer. De dag begint met een interessante toelichting op de visie van OrangeValley van onze Principal Consultant. Verder werk ik vandaag aan de campagnes van mijn verschillende klanten, werk mijn mail bij en schrijf deze blog. We sluiten de vrijdag af met een meeting met het hele SEA team. In deze meeting delen we nieuwe inzichten en ontwikkelingen in ons vakgebied met elkaar. Om 17:00 uur wordt het weekend ingeluid met een welverdiende borrel. De muziek gaat aan, het bier komt op tafel en de Playstation gaat aan. Altijd gezellig!

Lijkt zo’n werkweek als die van mij je wel wat? Kom dan ons team versterken. Een overzicht van de beschikbare vacatures vind je hier.