Jeroen is SEO consultant bij OrangeValley. Hij heeft een week lang bijgehouden hoe zijn dagen eruitzien en deelt dat graag in deze blog.

agenda jeroen seo consultant

Maandag
Ik ben om 8:30 op ons kantoor in Breukelen. Omdat ik in het centrum van Utrecht woon, reis ik iedere dag met de trein. In Breukelen heb ik een fiets op het station staan wat me toch zo’n 10 minuten lopen vanaf het station bespaart.

orangevalley locatie
Maandagochtend staat in het teken van overleggen en het afstemmen van de actiepunten van de week. We overleggen weinig binnen OrangeValley, aangezien we de stelregel hebben dat ieder overleg wat moet opleveren voor de klant. We merken dat het veel oplevert om voor de grotere accounts de lopende en aankomende zaken te bespreken en synergievoordeel te halen uit de verschillende disciplines. Conversie optimalisatie consultant Peter deelt vandaag nieuwe inzichten uit zijn surveys, wat ik gebruik in mijn advies ter uitbreiding van de content.

Vanaf 12 uur druppelt de lunchruimte vol met collega’s. Vandaag is onze lunchdame er helaas niet wat betekent dat we de lunch voor de verandering zelf moeten klaarzetten en afruimen. De rest van de dag heb ik geblokt om te werken aan mijn klanten.

Dinsdag
Vandaag reis ik met een team van collega’s naar het hoofdkantoor van een overheidsinstantie. Omdat ik zelf in Utrecht woon is dit een thuiswedstrijd. Ik presenteer de laatste bevindingen voor on-page SEO optimalisaties en samen met ontwikkelaars en communicatiemedewerkers geven we advies over een eindverantwoordelijke en een doorlooptijd. Dit neemt de hele ochtend in beslag. ’s Middags bepaal ik samen met mijn collega Benjamin de prioriteiten en maken we een start met het plan van aanpak. We stemmen dit uiteindelijk weer af met onze contactpersoon.

Woensdag

’s Ochtends reis ik naar Amstelveen. Ik vergis me in de tijd, waardoor ik een uur te vroeg vertrokken ben. Daarom werk ik van 8 tot 9 in de lokale Starbucks wat mails weg. Vanaf 9:30 heb heb ik twee afspraken staan bij een bekende verzekeraar, onder andere met het reclamebureau. Ons doel is om de marketingmix optimaal in te zetten en silovorming te voorkomen. Offline marketingcampagnes creëren vraag bij potentiële klanten en online marketingactiviteiten kunnen inspelen op deze groeiende vraag.seo verzekeraar

Omdat ik ’s avonds een SEO workshop geef in hartje Amsterdam heeft het geen zin om terug te reizen naar het kantoor van OrangeValley in Breukelen. Ik besluit de tram naar Amsterdam te nemen, daar all by myself te lunchen en boek op mijn smartphone een werkplek bij flexwerkplek Seats 2 Meet Berlage. Om 17:00 klop ik aan bij Hostnet waar ik vervolgens om 18:00 een workshop geef over SEO trends aan 50 ondernemers (De workshop zelf bekijken? De slides van de workshop of video van de workshop staan onder de links). Na de workshop is er een borrel en stellen verschillende ondernemers vragen. Ik ben uiteindelijk rond 22:00 thuis.
hostnet seo workshop

Donderdag
Vandaag zit ik de hele dag op locatie bij een grote uitgever Den Haag. Mijn belangrijkste contactpersoon is vandaag iets later. Aangezien ik gisteren nog tot laat bezig was met de SEO workshop, komt het mij ook goed uit dat we om half 10 beginnen. Deze uitgever zit midden in een groot migratietraject, wat impact heeft op alle afdelingen. Vanuit SEO help ik niet alleen de migratie vlekkeloos te laten verlopen voor de eindgebruikers, maar zorg ik ook dat men intern het overzicht weet te bewaren.

Vrijdag
Deze vrijdag werk ik weer in Breukelen. Ik begin om 8:15 wat behoorlijk vroeg is, maar ik wil nog het een en ander afronden voor het einde van de week. Omdat we druk op zoek zijn naar nieuwe collega’s staan er vandaag twee sollicitatiegesprekken op de planning. Mijn collega Corné kijkt vooral naar consultancyvaardigheden en ik beoordeel de kandidaten op inhoudelijke SEO kennis. Het is niet erg als een sollicitant nog niet alles weet, maar we willen natuurlijk wel weten waar iemand staat in zijn of haar ontwikkeling. Lijkt het je zelf gaaf om SEO consultant te worden? Bekijk dan onze openstaande vacatures.

Tijdens de lunch eet ik mijn tosti snel op om daarna nog een potje FIFA 2016 2 tegen 2 te spelen. Hoewel ik niet zo goed ben, is het prima om collega’s die je niet op de werkvloer kunnen inmaken, juist in FIFA die kans te geven.

Stipt om 17:00 start de vrijdagmiddagborrel, waar het afhankelijk van de collega die de DJ-set bemant een feestje kan worden.

Lees hier meer ervaringen van consultants over werken bij OrangeValley.