Web Analytics Consultant Kirsten is nu ruim vijf maanden werkzaam bij OrangeValley en laat zien hoe de week er voor haar uit ziet. “Wie denkt dat een webanalist 5 dagen per week op kantoor zit heeft het mis!”
In april 2015 ben ik bij OrangeValley gestart als online consultant. Hiervoor werkte ik in de mediabranche voor o.a. National Geographic en Quest, waar ik me de laatste 3 jaar voornamelijk bezig hield met e-commerce en alles wat daarbij komt kijken. Omdat mijn passie voor online markting nog zoveel verder ging ben ik bij OrangeValley gaan werken en specialiseer ik me nu verder in webanalyse. Hoe mijn week eruit ziet?

Maandag
IMG_0297The early bird catches the worm, op maandag start ik altijd wat eerder dan de rest van de week. Voor één van onze klanten leveren we al vroeg een weekrapportage op, dus na een kop koffie snel aan de slag! De inzichten die we uit de weekrapportage halen leiden vaak tot verdere analyse, ook nu is dit het geval dus ik breng de klant op de hoogte en maak wat tijd vrij in mijn agenda om later die week analyse uit te voeren. De maandag vliegt voorbij want er staan ook twee teamoverleggen op de agenda om de voortgang van verschillende klanten te bespreken. Per discipline geven we updates en bespreken we de lopende projecten. De maandag is daarnaast ook de ideale dag om e-mail bij te werken.

Dinsdag
IMG_0248Vandaag ben ik de gehele dag op locatie aan het werk bij Centraal Beheer Achmea in Apeldoorn. Eén van de voordelen van het werken bij OrangeValley; het werken bij de klant. Dit zorgt ervoor dat geen enkele dag hetzelfde is en dat je ook zeer betrokken bent bij de organisatie waarvoor je webanalyse uitvoert. Mijn collega Twan is vandaag ook aanwezig om een Google Analytics training te geven aan het online team van Centraal Beheer Achmea. Omdat het hele team in training is werk ik de rest van de middag verder aan diverse analyses.

Woensdag
Nog een dag op locatie, dit keer iets dichter bij huis, vandaag werk ik bij Simyo in Amsterdam! OrangeValley bouwt mee aan het online succes van Simyo en onze consultants zijn dan ook regelmatig op locatie te vinden. Vandaag heb ik een aantal afspraken in mijn agenda staan waarbij we een eerder uitgevoerde analyse presenteren aan de Online Servicemanager. Daarnaast bespreken we de prestaties van het service deel van de website aan de hand van een Tableau dashboard die we gebouwd hebben. Dit geautomatiseerde dashboard zorgt ervoor dat de belangrijkste KPI’s op het gebied van service altijd inzichtelijk zijn. Deze inzichten gaan ervoor zorgen dat we de juiste analyses op het juiste moment uitvoeren.

Donderdag en vrijdag
PicMonkey Collage 1Back at the office! Op de dagen dat ik “gewoon” bij OrangeValley op kantoor zit heb ik tijd om mijn mail bij te werken en andere lopende projecten op te pakken. Daarnaast ben ik al mijn collega’s aan het enthousiasmeren om mee te doen aan de Singelloop in Utrecht. Aan het einde van de dag zijn de meeste mensen ingeschreven en wordt duidelijk dat we met een team van 15 OrangeValley-ers gaan hardlopen voor het goede doel. Nu de training nog…

IMG_0357Op vrijdagmiddag staat er een extra sessie ingepland om de aankomende dierendag campagne van de Dierenbescherming te bespreken. Met de consultants van de diverse disciplines (SEO, SEA, Display, Webanalyse en Conversie) bespreken we de omvang van de campagne en de daarbij horende doelstellingen. Als webanalist zorg ik er onder andere voor dat alle uitingen goed worden getagd zodat we de campagne achteraf goed kunnen analyseren en we tussentijds kunnen bijsturen wanneer nodig. Omdat er qua implementatie nog best een hoop moet gebeuren schuift mijn collega Arjan aan, hij houdt zich met name bezig met de meer technische kant van web analyse. Na deze sessie zit de week er op en sluiten we af met een biertje (en een dj-set!) bij de vrijdagmiddagborrel. Cheers!

Nieuw bij OrangeValley; Een DJ-set om de week mee af te sluiten!

Lees hier meer ervaringen van consultants over werken bij OrangeValley.