“Optimaliseer je Datafeed voor elke gewenst Shopping Platform”

MarketAutomation
Marketing

Wat is Datafeed Manager?

Datafeed Manager is een management platform waarmee jouw Feed kan worden geoptimaliseerd en verrijkt. Datafeeds worden ingezet voor vele verschillende bestemmingen gebruikt, denk hierbij aan vergelijkingssites, affiliates en natuurlijk Google Shopping. Het is een manier om meer gericht traffic te genereren voor je shop.

De belangrijkste trend is dat het verkeer een transitie heeft gemaakt naar een betaalde bron. Sinds deze verandering is het steeds meer noodzaak geworden om resultaten te kunnen verbeteren. Met Datafeed Manager kunnen we daarom jouw productfeed aanpassen naar elk gewenste platform.

Nu we weten dat de data op de juiste manier aangeboden zal worden bij het platform zal dit de kwaliteit van je verkeer direct verbeteren en uitbreiden.

Wat zijn de mogelijkheden?

Daarnaast kan OrangeValley ook alle unieke velden aanpassen in de productfeed. Belangrijke optimalisaties zijn bijvoorbeeld:

  • Productinformatie verbeteren
  • Titels aanpassen op basis van zoekvolume
  • Titels aanpassen voor de leesbaarheid
  • Categorieën toewijzen aan de producten
  • Productvarianten opnemen

Als laatste stap kunnen we ook de gewenste export bepalen voor de Feed. Welke producten willen we beschikbaar maken voor wel kanaal? Hebben we bijvoorbeeld te maken met een betaalde bron, dan is het te adviseren om producten met een slechte marge uit te sluiten in de export feed.

Naast het uitsluiten van producten met een lage marge kan ook de overweging worden gemaakt om gekozen Merken, productgroepen en of productenvarianten niet op te nemen in de feed om kosten te verlagen.

Zo is een Datafeed Manager een onmisbare tool bij het optimaliseren van jouw zoekmachine advertenties.

Calender

Vragen? Neem contact op