Website foto 11 – 2019

Promoot jouw producten met Google Shopping en Microsoft Shopping

Bereik jouw doelgroep met een prominent zichtbaar productaanbod dankzij Google Shopping en Microsoft Shopping.

Op de zoekresultaten-pagina’s van Google en Bing nemen de Shopping productadvertenties een duidelijk zichtbare plek in. Deze prominente productadvertenties sluiten aan op de zoekopdrachten van jouw doelgroep.  Dit maakt het voor jouw doelgroep makkelijker om producten te vinden en te kopen.

Direct aan de slag

Stappen Digital Advertising strategie (6)
Contentmarkerting

Wat is Google Shopping en Microsoft Shopping?

Google Shopping en Microsoft Shopping bieden de mogelijkheid om jouw productassortiment direct in de zoekresultaten-pagina te tonen wanneer jouw doelgroep hiernaar op zoek is. Dit maakt het gemakkelijk om bezoekers met een koopintentie naar je webshop te leiden. Google en Microsoft maken hiervoor gebruik van de productinformatie die je aanlevert middels een productfeed. Door deze feed op de juiste manier in te richten, toon je jouw producten wanneer dit relevant is voor jouw doelgroep en is de productinformatie altijd up-to-date.

De belangrijkste voordelen van Shopping:

  • Jouw productaanbod is zichtbaar inclusief afbeelding en verkoopprijs op het moment dat jouw doelgroep een zoekintentie heeft.
  • Kies zelf welke producten je wil promoten of juist wil uitsluiten.
  • Je betaalt per klik. Je betaalt dus alleen als gebruikers geïnteresseerd zijn in jouw product.
  • Met de juiste toepassing van feed management is het getoonde aanbod altijd actueel.
  • Je krijgt in Google Ads/Microsoft Ads uitgebreide inzichten in het aantal vertoningen, klikken en conversies (tot op productniveau).

Google Smart Shopping

Smart Shopping is een door Google doorontwikkelde versie van de reguliere Shopping campagne. Google Smart Shopping is eigenlijk een combinatie tussen Google Shopping en Display Remarketing. Advertenties worden naast de zoekresultaten-pagina ook uitgeleverd binnen Gmail, het Google Display Netwerk en YouTube. Smart Shopping is een recente toevoeging aan het aanbod van Google Ads. Het is een nieuw campagnetype, waarmee je jouw producten eenvoudig en automatisch plaatst binnen het Google Ads-netwerk.

Voor Smart Shopping heb je alleen een productfeed nodig met daarin de juiste items. De plaatsingen en biedingen vinden volledig geautomatiseerd plaats door middel van het algoritme van Google. Het doel van dit algoritme is om zoveel mogelijk conversiewaarde te behalen binnen het beschikbare budget. Deze sterke algoritmes leveren vaak positieve resultaten op. In veel gevallen neemt het aantal klikken en conversies toe binnen hetzelfde budget. Het is echter wel van belang om Smart Shopping eerst te testen ten opzichte van reguliere Shopping campagnes. Zo ben je er zeker van dat de resultaten ook voor jou positief uitvallen.

Neem contact op

Planning
Stappen google shopping

Onze aanpak

Wil je starten met Google Shopping? OrangeValley kan de volledige inrichting van de productfeed en de campagne(s) verzorgen. Een goede set-up is essentieel om maximaal rendement uit jouw Shopping campagne te kunnen behalen. Een van de belangrijkste onderdelen hierbij is de inrichting van jouw productfeed. Hoe relevanter en completer de informatie in de feed, hoe beter de prestaties van jouw Shopping campagne.

Ook het bepalen van de biedstrategie is van belang voor het succes van de campagne. Indien mogelijk bepalen wij de biedstrategie op basis van productmarges. Producten met een hoge marge sturen we op een laag target ROAS en andersom. Zo is het mogelijk om een groot bereik te genereren voor de meest winstgevende producten en juist voorzichtiger te adverteren op producten met weinig marge.

Na livegang van de Shopping campagnes monitoren wij de resultaten nauwlettend en sturen wij deze voortdurend bij op basis van jouw business doelstellingen.

Wil je meer weten over onze aanpak of wil je advies over Google Shopping en Microsoft Shopping? Neem dan contact met ons op!

 

Jandaan

Geïnteresseerd? Neem contact op

Op zoek naar een duurzame partner die je op basis van onafhankelijk advies ondersteunt in Datagedreven Digital Advertising? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.