“Voorkom verminderde zichtbaarheid en daling van conversies met het SEO Migratietraject”

Een websitemigratie is een project op zich en vraagt om gedegen voorbereiding. Een websitemigratie wordt om verschillende redenen uitgevoerd;

  • Voor de overstap naar een nieuw of ander domein vanwege een nieuwe merknaam of fusie;
  • De overstap van HTTP naar HTTPS;
  • De integratie van subdomeinen;
  • Toepassing van een nieuw CMS;
  • Het in gebruik nemen van een nieuw serverplatform met een ander IP- adres;
  • Testen van de nieuwe site onder een deel van de bezoekers
Goal
MarketAutomation

Risico’s voor SEO bij een websitemigratie

Deze situaties zijn bepalend voor de voorbereiding en uitvoering van de migratie. Daarom is het belangrijk dat deze situaties tijdens een strategische sessie worden besproken.

Wanneer een websitemigratie niet goed uitgevoerd wordt, zitten daar risico’s aan vast, zoals een structureel verminderde organische vindbaarheid in zoekmachines door een daling in rankings. Afname van het aantal bezoekers en negatieve gebruikerservaringen van bestaande en nieuwe bezoekers is eveneens een risico, of zelfs daling in het aantal conversies en stijgende klikprijzen (CPC) van campagnes.

Analyse en vaststellen KPI’s

Voordat een websitemigratie daadwerkelijk uitgevoerd wordt, vindt een sessie tussen de opdrachtgever en de consultants van OrangeValley plaats. Het gehele migratieproces wordt doorgesproken en de KPI’s worden vastgesteld. Wij gebruiken de kennis van verschillende disciplines om het migratieproces kritisch tegen het licht te houden en verbeteringen vast te stellen.

Optioneel voeren wij een zoekgedrag analyse uit en stellen samen met u een nieuwe websitestructuur vast. Deze websitestructuur dient als leidraad voor het verdere migratieproces.

Planning
marketing-data

Begeleiding en uitvoering

OrangeValley begeleidt het gehele migratietraject. Wij adviseren en helpen u bij het doorvoeren van de verbeterpunten en controleren of de verbeterpunten goed zijn doorgevoerd. Er wordt een uitgebreid stappenplan opgesteld op basis van prioriteiten en te nemen stappen.

Zoekmachine Optimalisatie diensten van OrangeValley
Artikelen over zoekmachine optimalisatie van OrangeValley:

Vragen? Neem contact op