Website foto 11 – 2019

Realiseer jouw branding- en sales doelstellingen met Social Advertising

Het gebruik van social media is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld ruim 1,5 uur per dag op social media doorbrengen (bron: nu.nl). Veel van de populaire social media kanalen bieden bedrijven de mogelijkheid om te adverteren op deze kanalen. Met Social advertising verspreid je betaald content op verschillende social mediakanalen om zo jouw doelgroep te bereiken en is inzetbaar in elke fase van de customer journey. Social media adverteren kan op diverse sociale netwerken interessant zijn, zoals: Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest of Tiktok.

Waarom Social Advertising?

Social advertising helpt om zowel branding- als sales doelstellingen te realiseren. Via social media advertising campagnes kun je specifieke doelgroepen bereiken middels vele verschillende strategieën en targeting mogelijkheden. Hierdoor biedt Social Advertising de mogelijkheid een groot bereik te realiseren, website bezoekers te genereren en leads en conversies te realiseren.

Werkwijze van OrangeValley

Adverteren via social advertising kun je op verschillende manieren aanpakken, maar één ding staat altijd centraal: ‘Relevantie’. Jouw boodschap moet relevant zijn voor de doelgroep die je wilt benaderen en via het juiste kanaal op het goede moment getoond worden.

Voordat we van start gaan, brengen we daarom allereerst de doelgroep in kaart. Hiervoor gebruiken we data uit verschillende beschikbare databronnen. Wat houdt de doelgroep bezig? En wat is de reden om voor jouw product of dienst te kiezen? En waar bevinden zij zich online?

Nadat we een goed beeld hebben gekregen van de doelgroep en hun beweegredenen stemmen we aan de hand van een tactisch media plan de kanaalkeuze vast en kijken we welk social advertising platform het best past bij de doelgroep. Vervolgens gebruiken wij het Touch-Tell-Sell-Care-model voor het bepalen van inzet in de customer journey van de gebruiker. Hierbij geven wij advies over het benodigde mediabudget en de content creatie per fase in de journey.

OrangeValley kan de volledige implementatie en uitvoer van campagnes uit handen nemen. Op basis van van data-inzichten optimaliseren en rapporteren wij gedurende de campagneperiode voor maximaal resultaat. Heb je een eigen team van inhouse social specialisten en ben je alleen op zoek naar (strategische) ondersteuning? Ook daar kan OrangeValley bij helpen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Social Advertising? Neem gerust contact met ons op!