We hebben een efficient sollicitatieproces waarbij jouw persoonlijke ambitie centraal staat. De basis van je groei binnen OrangeValley wordt hier gelegd.

Ben jij benieuwd naar onze sollicitatieprocedure?

Jouw ambitie staat bij ons centraal tijdens onze sollicitatieprocedure. Welke online marketing ervaring heb je inmiddels en wat is je ambitie. Je krijgt dan ook eerst een gesprek met onze recruiter die je vraagt naar je drijfveren en je helpt om je ambitie scherp te verwoorden. Vaak krijgen we al hele positieve reacties op dit gesprek. Toch vinden de meeste sollicitanten het tweede gesprek met één van onze consultants het meest interessant. We gaan samen sparren over ons vakgebied en onze aanpak en je wordt uitgedaagd om een case te maken. We krijgen zo zicht op je kennis en ervaring en kunnen zo een goede groeiplan maken. Verloopt alles positief dan ontvang je al snel een interessant aanbod tijdens je derde en laatste gesprek.

1ste kennismakingsgesprek over je ambitie
In het eerste gesprek met onze recruiter gaan we in op jou als persoon en je drijfveren. Wie ben je, wat kan je en vooral: wat is je motivatie om bij OrangeValley aan de slag te gaan?

2de gesprek over je kennis en ervaring
In het tweede gesprek gaan we inhoudelijk in op jouw competenties en skills. We doen dit aan de hand van een case die je thuis voorbereidt en tijdens het tweede gesprek aan ons presenteert.

Pakt het tweede gesprek voor beide kanten positief uit, dan volgt er een aanbod.

3de gesprek met concrete afspraken over je groei
Afrondend contractgesprek met Managing Director Ortwin Verreck en ondertekenen van het contract.

De eerste stap
Ben je benieuwd geworden. Dan nodigen we je uit voor de eerste stap en neem contact op. We gaan je vast verrassen.