Regelmatig organiseren wij kennissessies waar onze specialisten, externe deskundigen en opdrachtgevers aan het woord zijn. Over veel onderwerpen hebben wij relevante whitepapers beschikbaar die u kosteloos kunt downloaden.

Contentmarketing, De doelgroep en de customer journey Centraal

Dankzij contentmarketing wordt uw doelgroep geholpen met inspirerende publicaties. Content die aanzet tot actie. Om de lezer tot actie aan te zetten moeten we inzicht krijgen over doelgroepen. Zoals de manier waarop zij de customer journey doorlopen voor, tijdens of na het afnemen van uw producten en/of diensten. Ronald vertelt hoe online gegenereerde data je kan helpen om contentmarketing inspanningen beter meetbaar en doelgericht te maken.

Conversie optimalisatie de stand van zaken volgens Google

Het gedrag van mensen verandert continue en er bestaan veel mythes over wat wel en niet zou werken voor een website. Dit maakt conversie optimalisatie nog relevanter. In deze presentatie staat Jorden ook stil bij een recent onderzoek onder 150 Europese klanten van Google over de volwassenheid van conversie optimalisatie. Op basis hiervan geeft Jorden zijn beeld over waar volgend jaar de kansen liggen.

Data Driven Marketing van KPI framework tot Predictive Model

Data Driven Marketing stelt ons in staat om steeds beter te voorspellen:“Predictive Modelling”. Bijsturen wordt daardoor steeds eerder mogelijk. Uiteraard is het wel van belang dat een predictive model wordt gebaseerd op de juiste KPI’s. Jesper behandelt het KPI Framework en geeft voorbeelden over hoe predictive models worden gebruikt om tijdig bij te sturen. Hij neemt u mee naar hoe u trends voor 2017 kunt vangen in uw predictive model.

DataDriven Conversie optimalisatie

Steeds meer organisaties gaan professioneler aan de slag met conversie optimalisatie en AB-testing. Het belang van een goed beheersbaar proces is evident. Peter behandelt verschillende technieken om te werken aan een betere dialoog. Het belang van usability onderzoek, maar ook het belang van een goed proces komt aan de orde.

DataDriven Programmatic Marketing

Programmatic marketing maakt het mogelijk bijna real time campagne resultaten te volgen en te optimaliseren. De vele data die verzameld wordt creëert nieuwe inzichten maar ook vooral mogelijkheden. Hoe vang je data op en hoe zet je deze weer in om je doelgroep zo efficiënt mogelijk te bereiken?Welke ontwikkelingen zien we binnen programmatic marketing en welke inzichten kunnen we uit deze data halen?

Digital Marketing Trends en Strategie

Eduard gaat in op de actuele en relevante trends in online marketing en de visie van OrangeValley.

CASE:Ervaring met Conversieoptimaliatie bij Ahold

Ahold is in Nederland één van de koplopers als het gaat om data driven marketing. Aan de hand van een case legt Roel uit welke drie principes er zijn om aan het verbeteren van de conversie te werken. Roel gaat er op in hoe traditionele research technieken helpen om als data driven marketeer succesvol te zijn.

CASE:Even Apeldoorn bellen en Digital Marketing

Centraal Beheer “Even Apeldoorn bellen” wordt steeds digitaler. Het bellen maakt steeds meer plaats voor de digitale kanalen. Een sterk merk met meerdere producten vraagt om een heldere marktbenadering via verschillende kanalen naar diverse doelgroepen. In deze ontwikkeling werd de rol van een DMP (Data Management Platform) steeds belangrijker. Welke business-vraagstukken waren er voor Centraal Beheer om met een DMP te gaan werken? Edwin staat stil bij de kracht van een DMP en behandeld de drie belangrijkste functies van een DMP: Collecteren, Segmenteren, Activeren. Daarnaast geeft hij een doorkijkje waar in 2017 de kansen liggen.

videopresentatie niet beschikbaar

Paid Search Strategy om de customer Journey

Campagnes hebben tegenwoordig zoveel opties om te optimaliseren dat de keuze enorm is. Men kan een bod aanpassen voor locatie? Voor apparaten? Type gebruiker? Of allemaal tegelijk? Met een dergelijke hoeveelheid aan mogelijkheden wordt het ondoenlijk om dit allemaal handmatig bij te kunnen werken. Technologische ontwikkelingen bieden hier een oplossing om op basis van data keuzes te maken. De vraag is alleen wanneer welke technologie relevant is en hoe men die optimaal moet gebruiken.

Veranderd zoekgedrag en het belang van goede content

Google innoveert in rap tempo met zaken als RankBrain (machine learning), AMP, Structured Data en Featured Snippets. Daarbij geeft Google steeds vaker al het antwoord in de zoekmachine zonder dat je een website hebt bezocht. Google wil zelfs je personal assistant worden. Sander gaat in op wat dit voor je SEO strategie betekent.

CASE: Het Conversie succes bij De Jong Intravakanties

Marvin Soekra vertelt hoe De Jong Intra Vakanties succes heeft geboekt met conversie optimalisatie. Hij gaat met name in op learnings op organisatieniveau. Welke rollen zijn er nodig? Welke werkvorm kies je? Hoe bepaal je welke testen je gaat doen? En hoe borg je de kennis en learnings?

CASE: Het mobiele succes van Hunkemöller

Bert Middendorp, manager e-commerce bij Hunkemöller, gaat in op het mobile succes van het bedrijf. De retailer van het jaar realiseert een omnichannel presence in het hart van de doelgroep: de ‘shero’. Mobiel speelt hierin een cruciale rol. Bert vertelt hoe Hunkemöller 1 miljoen app downloads haalde en hoe de conversie voor mobiel klanten vergroot is.

Data driven attributie met Adometry

Presentatie door Gert-Jan Lagas (Adometry). Waar er nu nog vaak gebruik wordt gemaakt van ‘simple rules based’ attributie biedt het door Google overgenomen Adometry de mogelijkheid om dit meer ‘advanced’ te beoordelen door middel van Data Driven Attributie. Tevens zal er kort worden ingegaan op TV attributie: hoe kun je de waarde van TV toekennen aan je online activiteiten?