“Numbers have an important story to tell. They rely on you to give them a clear and convincing voice.” – Stephen Few

Meer dan ooit kunnen we het gedrag van mens en machine op de voet volgen. Dit levert een dagelijks uitdijende berg aan potentieel waardevolle informatie op. Organisaties worden steeds beter in het verzamelen van data, maar zijn vaak niet bij machte om inzichten en concrete actiepunten te destilleren uit deze zee van big data. Wilt u écht datagedreven beslissingen kunnen nemen? Kies dan voor een actiegericht KPI dashboard of één van de andere dashboardproducten uit de OrangeValley Dashboarding Suite.

Visualisatietools

Google Data Studio is onze primaire visualisatietool. Onze dashboardproducten zijn speciaal ontwikkeld voor Data Studio, aangezien deze tool de meeste flexibiliteit biedt aan zowel de ontwerper als de eindgebruiker. U kunt er echter ook voor kiezen om uw dashboards in een andere tool te laten ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld Klipfolio, Tableau of Microsoft Power BI. OrangeValley heeft ervaring met alle veel voorkomende analyse- en visualisatietools.

Custom dashboards

Iedere organisatie heeft haar eigen databehoefte. Naast onze standaard dashboard kan OrangeValley ook custom dashboards ontwikkelen. Afhankelijk van uw wensen kunnen we alle standaard dashboards uitbreiden of een nieuw dashboard maken met inzicht in bijvoorbeeld extra acquisitie-kanalen (bijv. SEO, SEA, display, social, e-mail), campagne-inzichten en custom instelbare segmenten (domeinen, landen, productcategorieën). Waar nodig maken we een geautomatiseerde koppeling met uw eigen databronnen.

Dashboard onderhoud

OrangeValley draagt er zorg voor dat uw dashboards periodiek worden geüpdatet vanuit de verschillende databronnen. Dit zorgt er voor dat u altijd over de juiste actuele informatie beschikt. Daarnaast monitoren wij dagelijks op datakwaliteit. Waar nodig zullen wij issues die we aantreffen zo snel mogelijk oplossen. Denk hierbij aan zaken als: Bevat het dashboard gesampelde data? Is de databron ’s succesvol bijgewerkt? Verder voeren wij een maandelijkse datakwaliteit en visualisatie-check uit, kunnen wij vragen beantwoorden, gebruikers beheren en – in overleg – kleine aanpassingen doen.

 

KPI Dashboard

Om de resultaten op basis van het KPI Framework ten alle tijden te monitoren, wordt er een dashboard gebouwd. Dit dashboard zorgt ervoor dat veranderingen binnen het framework snel inzichtelijk zijn. Het door OrangeValley ontwikkelde KPI Framework is hierin leidend.

Doel is het inzichtelijk maken en monitoren van resultaten op basis van vooraf gedefinieerde KPI’s als omzet, transacties, aantal sessies, orderwaarde en conversieratio. Dit alles in een brede context van de resultaten die in het verleden zijn behaald, rekening houdend met seizoensinvloeden en altijd in het licht van de gestelde targets. Deze targets kunnen – waar nodig en indien mogelijk – gebaseerd worden op een statistisch verantwoorde forecast (niet standaard inbegrepen).

 

Dashboarding Suite

Alle dashboards van OrangeValley worden standaard geleverd met onze op maat gemaakte Dashboarding Suite. Dit is een kosteloze afgeschermde portal waarin u een overzicht ziet van de voor u beschikbare dashboards. Daarnaast geeft de Dashboarding Suite meer informatie over aanvullende dashboardproducten om nog meer inzicht in uw data te krijgen. Naast het KPI Dashboard zijn er namelijk meer dashboards beschikbaar die al ontwikkeld en uitgebreid getest zijn.

Live demo-omgeving

Op aanvraag kunt u toegang krijgen tot een live demo-omgeving van de OrangeValley Dashboarding Suite, van waaruit u alle onderstaande dashboards kunt bekijken:

Dashboarding diensten

  • KPI Dashboard
  • Paid Advertising Dashboard
  • SEO Zoekwoordcluster Dashboard
  • AVG/GDPR Dashboard
  • Website Performance Dashboard