Google Analytics Premium in Nederland

Google Analytics helpt al bij het verzamelen van meer inzicht in uw website of (iPhone of Android) app. Maar wat als je de algemene prestaties en interacties van de digitale eigenschappen van uw bedrijf wilt begrijpen? De huidige multi- touchpoint is erg belangrijk in deze tijd. Wilt u hier u ook op inspelen met uw bedrijf met Google Analytics Premium? Neem dan contact met ons op.

Lees hierover meer.

—————————————————-

Google Analytics Premium is het betaalde Analyticspakket dat Google aanbiedt naast het pakket dat gratis te gebruiken is. In de US, Groot-Brittannië en Canada is Google Analytics Premium direct ondersteund vanuit Google. In Nederland is Premium enkel beschikbaar via een reseller (OrangeValley is reseller en heeft een Premium accreditatie).

Wat zijn de voordelen van Google Analytics Premium?

Meer data capaciteit

Google Analytics Premium biedt meer data capaciteit en een verbeterde processing power. Dus geen ‘streekproef’ of ‘sample’ data meer bij grote hoeveelheden bezoeken en pageviews.
Anders dan de gratis versie van Google Analytics, biedt Google Analytics Premium:

 • Tot 1 miljard pageviews per maand (ongeacht over hoeveel accounts of profielen je dit verdeeld)
 • Gegarandeerde uptime
 • Snelle dataverwerking
 • Geen steekproefdata
 • Directe koppeling met Google BigQuery

Google biedt voor Analytics Premium ook een “service level agreement” (SLA). Google belooft de volgende betrouwbaarheid:

 • 99,9% op de data collectie
 • 99% op de rapportage beschikbaarheid
 • 98% op de beschikbaarheid van alle data binnen 4 uur

Geavanceerde analyse mogelijkheden

Naast bovenstaande voordelen biedt Google Analytics Premium extra analyse mogelijkheden. De verschillen met de gratis variant zijn:

 • 50 custom variabelen (de gratis variant biedt er 5)
 • Geen steekproef data meer
 • Conversie-attributie modellen (waaronder een data-driven model)
 • Integratie met Doubleclick for Advertisers

Support Google Analytics

Voor Google Analytics Premium afnemers is er de mogelijkheid gebruik te maken van support vanuit een Google Analytics Certified Partner, zoals OrangeValley. Met Google Analytics Premium heeft u gegarandeerd 10 uur per dag, 5 dagen in week telefonische en e-mail support tot uw beschikking. Tevens zijn er 24/7 escalatie mogelijkheden wanneer het product niet aan de gestelde SLA eisen voldoet. Daarnaast bieden de specialisten van OrangeValley, ondersteund vanuit Google, hulp bij de installatie, een technische audit en bestaat de mogelijkheid tal van workshops en trainingen in het gebruik van Google Analytics Premium te volgen.

Einde van gratis Google Analytics?

Google benadrukt dat de komst van Google Analytics Premium zeker niet het einde betekent van de gratis versie. Google wil met het aanbieden van het Premium product een oplossing bieden voor de ‘high end’ klanten die op dit moment tegen de grenzen van de gratis variant aanlopen. De gratis variant zal dus ook zeker blijven bestaan en hier zal ook nog steeds volop aan doorontwikkeld worden.

Kosten Google Analytics Premium

Mocht u na het lezen van bovenstaande informatie geïnteresseerd zijn in het afnemen van Google Analytics Premium, neemt u dan gerust contact met ons op.

Zie voor meer informatie ook de site van Google.

Onze artikelen over Google Analytics Premium: