“Inzicht in de potentiële groei van uw website”

Wat is de SEO Website Analyse?

De SEO website-analyse geeft inzicht in noodzakelijke acties om de organische vindbaarheid van de website te verbeteren. In deze analyse nemen wij de techniek achter de website, de online autoriteit van de website, de content op de website en de gebruikerservaring van de website uitgebreid onder de loep.

Content

In onze website analyse bepalen wij of uw pagina’s voldoende content bevatten en in hoeverre deze bestaande content op de juiste manier is geoptimaliseerd. Dit geeft inzicht in de kansen voor verdere optimalisatie van uw bestaande content. Het creëren en optimaliseren van content die aansluit bij de zoekvraag en customer journey van uw doelgroep is namelijk van essentieel belang voor de online vindbaarheid van uw website. Wanneer uw pagina’s weinig (unieke) content bevatten en/of niet op de juiste manier zijn geoptimaliseerd haalt u niet het optimale uit uw bestaande content. Uw inspanningen worden in dat geval niet optimaal beloond. Het kan daarnaast blijken dat u over onvoldoende content beschikt, of dat er kansen zijn om met meer content uw online vindbaarheid te verbeteren. Om inzicht te geven in welke pagina’s u nog moet creëren bieden wij een SEO zoekgedraganalyse aan.

Techniek & User Experience

De techniek achter de website ziet u vaak niet direct terug aan uw website, maar is desalniettemin zeer belangrijk voor zoekmachines zoals Google. Fouten in de technische kant van uw website kunnen voor diverse problemen zorgen. In het ergste geval worden sommige van uw pagina’s bijvoorbeeld niet geïndexeerd door Google, waardoor bezoekers de door u geschreven content nooit zullen vinden binnen zoekmachines. Ook de snelheid van uw website is van essentieel belang om goed te scoren in de zoekresultaten. Door de grote toename in het aantal mobiele gebruikers op het internet wordt de snelheid van uw website steeds belangrijker voor zoekmachines. Een op het oog aantrekkelijke website met de juiste content kan daardoor alsnog laag scoren wanneer uw pagina’s te langzaam laden.

Online Autoriteit

De online autoriteit van uw website is een ander essentieel punt. Google kijkt niet alleen naar zaken zoals content en technische factoren, maar heeft ook een graadmeter waarmee uw online autoriteit wordt bepaald. In de basis geldt dat hoe hoger deze online autoriteit is, des te groter de kans is dat uw content gaat ranken in zoekmachines. Om uw online autoriteit te verbeteren kunt u een aantal dingen doen, in onze analyse stellen wij vast wat de belangrijkste actiepunten zijn. Een van deze actiepunten content marketing zijn met het oog op linkbuilding. Dit is een lange termijn strategie waarbij links worden vergaard van andere websites die een relatief hoge online autoriteit hebben. Omdat bedrijven vaak niet de kennis hebben om deze online autoriteit zelf in te schatten, bieden wij u graag deze content marketing dienst aan.

De Effort / Gain matrix

Omdat wij het belangrijk vinden dat onze analyse en advies u daadwerkelijk verder helpen, bieden wij u een heldere roadmap die wij de ‘Effort / Gain Matrix’ noemen. Met deze Effort / Gain Matrix krijgt u van ons een actiegericht stappenplan.Het document bevat onder anderen per SEO issue een omschrijving van de huidige situatie, de gewenste situatie en welke acties u moet ondernemen om daar te komen. Daarbij geven wij u per punt een indicatie van de impact (gain) die deze actiepunten gaan hebben op uw online vindbaarheid. Vervolgens bepalen wij in overleg met u hoeveel inspanning (effort) elk actiepunt u gaat kosten. Op deze manier worden de prioriteiten zo optimaal mogelijk bepaald, zodat uw online zichtbaarheid in de zoekmachines zo snel mogelijk wordt verwezenlijkt! Daarnaast krijgt u van ons een advies over hoe de punten te verbeteren zijn.

Zoekmachine Optimalisatie diensten van OrangeValley