FIFA beker

Case FIFA: Een maatwerk oplossing voor een complex rapport

FIFA richt zich op de wereldwijde ontwikkeling en promotie van voetbal. Zo ook het ontwikkelen van talent in de voetbalwereld. Daarvoor gebruikt FIFA onder andere een Talent Report.
Dit Report bestaat uit meer dan 150 pagina’s landspecifieke teksten, generieke teksten, grafieken en infographics om de ontwikkeling van voetbaltalent over de hele wereld te monitoren.
Aan OrangeValley de taak om in samenwerking met Jaaf Information Design alle verzamelde informatie samen te voegen in een leesbaar en afdrukbaar format. Hieronder valt niet alleen het verzamelen en vertalen van kwalitatieve data en conclusies, maar ook het weergeven van kwantitatieve data in aanpasbare grafieken, die veel vrijheid in het ontwerp toe laten.

FIFA Case Summary

Klantvraag

FIFA had een team van 30 redacteuren die voor ieder land de tekstuele inhoud voor het FIFA Talent Report verzamelde en structureerde. Met 180 landen betekent dit dat er ongeveer 30.000 verschillende conclusies gemaakt moeten worden en dat deze conclusies gecontroleerd en in sommige gevallen ook vertaald moeten worden.

Daarnaast moet ook kwantitatieve data ingelezen worden en makkelijk gebruikt kunnen worden voor het genereren van rapporten. De grafieken die gegenereerd worden moeten ook makkelijk aanpasbaar zijn, zodat er veel vrijheid is in het ontwerp.

Dit alles moest samenkomen in een PDF met een kwaliteit hoog genoeg om gedrukt te kunnen worden, met ook de mogelijkheid om de verschillende soorten data in een spread (2 pagina’s naast elkaar) te verspreiden.

Snapshot uit campagne FIFA

Onze oplossing

Headless Drupal en een maatwerk module

Om deze uitdagingen op te lossen heeft OrangeValley een innovatieve oplossing ontwikkeld in Drupal en Symfony. Met een headless Drupal (waar de backend los staat van de frontend) en een handige workflow module creëerde OrangeValley een overzichtelijke workflow voor alle onderzoekers en managers.

In het resulterende systeem kunnen 30 mensen naadloos samenwerken aan het rapport. Dankzij een centraal dashboard wordt daarnaast perfect inzichtelijk of alle teams op schema lopen en waar en wanneer er problemen ontstaan met de contentproductie.

Datylon en een eigen tool voor grafiek generatie

Om naast de content ook de complexe grafieken en infographics te creëren die nodig zijn voor het Talent Report, maakte OrangeValley gebruik van Datylon. Met een zelf ontwikkelde data-transformatie tool werd het mogelijk om snel in te spelen op wijzigingen tijdens het proces. Ook werd het hiermee mogelijk gemaakt om de juiste selectie van de miljoenen datapunten op de juiste manier aan te bieden voor de grafiek generatie.

Dankzij de innovatieve combinatie van verschillende bestaande en nieuwe technieken kon OrangeValley een geheel op maat gemaakte oplossing bieden die het proces van het genereren van het Talent Report enorm heeft gestroomlijnd en versneld.

Een mooi ontwerp voor een complex project

Samen met OrangeValley’s partner Jaaf Information Design werd gewerkt aan een ontwerp van het PDF rapport waarin de grafieken niet alleen makkelijk te bewerken zijn, maar waarin grafiek, infographic, en tekst naadloos samenkomen in een goed leesbaar rapport.

Takeaway

Het Talent Report van FIFA is slechts 1 voorbeeld van de innovatieve oplossingen die OrangeValley kan bieden aan organisaties die behoefte hebben aan geavanceerde digitale oplossingen. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën en creatieve oplossingen kan OrangeValley klanten helpen hun doelen te bereiken en hun bedrijf te laten groeien.

Of het nu gaat om het ontwikkelen van complexe rapporten, het bouwen van geavanceerde webapplicaties, of het optimaliseren van digitale marketing campagnes: OrangeValley staat klaar om jouw organisatie te helpen bij het bereiken van de gewenste resultaten.

De ervaringen van FIFA

FIFA is zeer tevreden met het rapport en is blij dat OrangeValley heeft geholpen om de kwalitatieve conclusies zo efficiënt mogelijk te verzamelen. Ook het extra project van de PowerPoint templates viel zeer in de smaak.

Ook kreeg OrangeValley een bijzondere vermelding van het hoofd van het team vertalers van FIFA. Zij waren erg onder de indruk van de vertaaltool waarmee het team vertalers op zeer efficiënte wijze alle teksten kan vertalen naar het Spaans en Frans.

Resultaten

Er zijn 150 prachtige rapporten geproduceerd in drukwerk kwaliteit. Als extra project heeft OrangeValley dezelfde technologie ingezet om PowerPoint templates te maken die gebruikt kunnen worden om de rapporten gemakkelijk te presenteren bij de verschillende landen. Dankzij de innovatieve oplossing van OrangeValley in Drupal en Symfony heeft FIFA nu een rapport dat gemakkelijk te beheren en te produceren is en dat van de hoogst mogelijke kwaliteit is.

Website FIFA

Ook zo'n project?

Wil je een vergelijkbare tool kunnen inzetten? 

Neem nu contact op en we bespreken vrijblijvend hoe we je kunnen helpen.