Header Image

Haal meer uit B2B E-commerce

In een wereld waar digitaal het nieuwe normaal is, wordt jouw B2B e-commerce platform de spil van je zakelijke succes. We staan aan de vooravond van een revolutie waarin 80% van de B2B-verkoop interacties online gaan plaatsvinden. Jouw keuze voor een platform is meer dan een technische beslissing; het is de basis van je toekomstige groei.

Waarom B2B E-commerce?

 • Verbeterde customer loyalty en experience

 • Gepersonaliseerde klantenservice 

 • Geïntegreerde bedrijfsprocessen

 • Activatie van marketingcampagnes

 • Focus op 1st party data

magento b2b

Wat is B2B E-commerce?

B2B e-commerce transformeert niet alleen hoe bedrijven verkopen en kopen, maar ook hoe ze operationeel functioneren. Het is een geavanceerd platform waar zakelijke kopers en verkopers interacties aangaan, orders plaatsen, en relaties beheren met een efficiëntie die traditionele methodes ver overstijgt. Dit digitale kanaal zorgt voor een soepele en persoonlijke koopervaring, die aansluit op de individuele behoeften van zakelijke klanten. Meer dan een online productcatalogus; het is een compleet systeem voor orderbeheer, klantenservice, en data-analyse.

Cruciaal hierbij is de onboarding van klanten en de integratie met alle organisatieonderdelen. Vanaf het eerste contact tot de uiteindelijke levering, elk aspect van klantenservice, accountmanagement, logistiek en inkoop is geïntegreerd. Dit zorgt voor een gestroomlijnde ervaring waarbij klanten gemakkelijk kunnen navigeren, informatie vinden, en bestellingen plaatsen, terwijl tegelijkertijd jouw interne processen efficiënt verlopen. Door elk aspect van de organisatie te synchroniseren met het e-commerce platform, ontstaat er een krachtige, cohesieve structuur die zowel de klanttevredenheid als operationele excellentie verhoogt.

0339.jpg

Voordelen van B2B E-commerce

De overstap naar B2B e-commerce is een gamechanger voor je bedrijf. Je kunt niet alleen een breder publiek bereiken, maar ook de koopervaring van je klanten aanzienlijk verbeteren. Hier zijn enkele voordelen:

 • Efficiëntie en Snelheid: Automatiseer bestelprocessen en verminder de tijd besteed aan administratie. Je klanten kunnen zelf orders plaatsen en beheren, op elk moment.
   
 • Verbeterde klantrelaties: Biedt gepersonaliseerde ervaringen en betere service, wat leidt tot hogere klanttevredenheid en loyaliteit.
   
 • Toegang tot Data: Krijg inzicht in klantgedrag, voorkeuren en kooppatronen, wat helpt bij het maken van data-gedreven beslissingen.
   
 • Kostenbesparing: Verminder de kosten voor sales en klantenservice door processen te digitaliseren en te automatiseren.
import_-undraw_building_websites_i78t-png

Onze Magento B2B oplossing

Magento is een krachtig webshop platform dat optimale schaalbaarheid biedt, perfect voor het dynamische landschap van B2B e-commerce. Of je nu focust op B2C, B2B, of D2C, Magento faciliteert moeiteloos het bedienen van diverse online kanalen. Met de intuïtieve Magento Pagebuilder beheer je jouw webshop eenvoudig en efficiënt. Automatiseer bedrijfsprocessen door te koppelen aan een ERP-systeem, wat resulteert in een lage total cost of ownership terwijl je webshop profiteert van de nieuwste beveiligingsupdates.

Lees meer over Magento

Server

Geïntegreerde B2B Suite

Onze B2B Suite, jouw B2B Business Suite, is zorgvuldig ingericht om te voldoen aan de wensen en behoeften van jouw (potentiële) klanten. Voorzien van de meest gebruikte B2B-functionaliteiten en eenvoudig uit te breiden met specifieke wensen. Nu volledig geïntegreerd met Business Central 365, waarbij productinformatie, klanten en gebruikers, prijzen en kortingen, voorraad en orders naadloos gekoppeld zijn. Heb je maatwerk in Business Central 365? Geen zorgen, wij koppelen iedere vorm van maatwerk, net als alle andere data in Microsoft Business Central 365, met jouw Magento2 webshop.


Integratie Dynamics NAV 365 Business Central

Enkele belangrijkste functies zijn:

 • Gebruikers,rollen en workflow: Creëer subgebruikers voor meerdere medewerkers binnen een klantaccount. Beheer functionaliteiten, koppel adressen, plaats bestellingen op basis van toegewezen budgetten en richt een workflow in voor het accorderen van orders door een manager.
 • Bestellijsten: Maak klantspecifieke bestellijsten die beheerd kunnen worden door gebruikers en administrators. Functionaliteiten zoals het toevoegen van nieuwe producten kunnen afgeschermd worden met de gebruikersrechtenmodule.
 • Klantspecifieke prijzen: Toon individuele prijsafspraken en klantspecifieke kortingen op productniveaus binnen de B2B Suite.
 • Klantspecifiek assortiment: Koppel een klantspecifiek assortiment vanuit de admin-omgeving, waardoor gebruikers alleen toegang hebben tot relevante producten. 
 • OCI: De OCI-module koppelt jouw B2B Suite efficiënt met het ERP-systeem van de klant voor geoptimaliseerde orderverwerking.
 • Webshop afschermen: Scherm de B2B Suite volledig af, enkel toegankelijk voor klanten met een account
 • Prijzen tonen na login: Verberg prijzen totdat een klant inlogt, waarna deze zichtbaar worden.
 • Offerte aanvraag: Maak een secundaire winkelwagen voor offerteaanvragen met volledige afhandeling via de B2B Suite.

Met deze geïntegreerde aanpak biedt OrangeValley een krachtige, op maat gemaakte oplossing die jouw B2B e-commerce platform naadloos, efficiënt en volledig afgestemd op jouw bedrijfsspecifieke behoeften maakt.

SEO

OrangeValley helpt je graag!

Bij OrangeValley begrijpen we de complexiteit en de uitdagingen van digitale transformatie in B2B e-commerce. Onze experts combineren technische kennis met een diep inzicht in de zakelijke markt. 

We helpen je niet alleen met de keuze en implementatie van het juiste platform, zoals Magento 2, maar ondersteunen ook bij het opstellen van een digitale strategie, het optimaliseren van je online aanwezigheid, en het trainen van je team om het maximale uit je investering te halen. 

Met OrangeValley aan je zijde ben je klaar om de digitale toekomst van B2B e-commerce te omarmen en te leiden.

Aan de slag met B2B Ecommerce?