Google Analytics 4 Training

Marketing Data Warehousing

Ontketen het potentieel van je data met onze Data Warehousing oplossing en zorg voor geïntegreerde, geavanceerde analyses.

Waarom Data & Analytics?

  • 1st party data strategie
  • Bewezen tooling implementatie aanpak
  • 100% GDPR compliant
  • Data kwaliteit cruciaal
  • Stevig fundament voor data activatie
  • Dashboards & geautomatiseerde reporting
Structure

Wat is Data Warehousing?

Data Warehousing is een systeem dat verschillende databronnen samenbrengt en beschikbaar maakt voor uitgebreide analyses, rapportages en dashboarding. Het is een plek waar jouw marketinginformatie wordt verzameld en georganiseerd. Het doel is om een 'single source of truth' te creëren door alle data op één centrale plek op te slaan. Hierdoor kunnen stakeholders binnen je bedrijf data uit verschillende bronnen tegelijkertijd analyseren, wat zorgt voor meer context bij het interpreteren van bijvoorbeeld recente verkoopresultaten of de customer lifetime value.

Profiles

Voordelen van Data Warehousing

Het gebruik van een datawarehouse biedt een aantal belangrijke voordelen. Ten eerste maakt het automatisering van marketingprocessen mogelijk, wat leidt tot efficiëntie en nauwkeurigheid. Ten tweede stelt het je in staat om te werken met klantprofielen, waardoor je een beter inzicht krijgt in je klanten en hun behoeften. Ten slotte maakt het de activatie van data mogelijk, waardoor je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

 

Een aantal voordelen op een rij:

  • Automatisering van marketingprocessen;
  • Mogelijkheid om te werken met klantprofielen;
  • Activatie van data voor geavanceerde analyses en rapportages;
  • Centralisatie van data voor een 'single source of truth'.
import_-Growth-png

OrangeValley helpt je graag!

Bij OrangeValley hebben we een team van deskundige consultants die je kunnen helpen bij het opzetten en optimaliseren van je Data Warehouse. We begrijpen dat elke organisatie uniek is en hebben de expertise om een datawarehouse-oplossing te creëren die perfect is afgestemd op jouw specifieke behoeften. 

Of je nu een e-commercebedrijf bent dat behoefte heeft aan realtime dashboards, of een B2B-bedrijf dat inzicht wil in de verhouding tussen offline en online orders, wij kunnen je helpen. We werken samen met jou om je huidige datalandschap in kaart te brengen, de meest geschikte databronnen te identificeren en te integreren en vervolgens je datawarehouse verder uit te breiden en te optimaliseren. Laat ons jouw partner zijn op uw reis naar data-gedreven besluitvorming.

Op zoek naar een Data Warehousing partner? Neem contact op!