Digitale Marketing

Analytics

Analytics is de kunst van het transformeren van ruwe data naar waardevolle inzichten die je in staat stelt je prestaties te verbeteren en je strategieën te optimaliseren.

Waarom Data & Analytics?

 • 1st party data strategie
 • Bewezen tooling implementatie aanpak
 • 100% GDPR compliant
 • Data kwaliteit cruciaal
 • Stevig fundament voor data activatie
 • Dashboards & geautomatiseerde reporting

Ontgrendel de kracht van data met Analytics

Je hebt data, veel data. Maar hoe zet je deze om naar waardevolle inzichten die je bedrijfsprestaties optimaliseren en groei realiseren? Het antwoord is: met Analytics. Bij OrangeValley, zetten we jouw ruwe data om in actiegerichte aanbevelingen en waardevolle inzichten, met behulp van geavanceerde analytics-tools en technieken. Ons Analytics team staat altijd klaar om jou te helpen, of je nu realtime inzichten nodig hebt voor snelle beslissingen of diepgaande analyses om de langetermijnprestaties te verbeteren.

Onze expertise in Analytics stelt ons in staat om niet alleen data te verzamelen en te analyseren, maar ook om nieuwe kansen voor groei te ontdekken en operationele processen te verbeteren.

Dit zijn voorbeelden van vraagstukken waar ons Analytics team je bij kan helpen:

 • Hoe kan ik mijn data omzetten in actiegerichte inzichten?
 • Hoe kan ik de prestaties van mijn bedrijf optimaliseren met behulp van analytics?
 • Hoe kan ik realtime inzichten krijgen voor snelle besluitvorming?
 • Hoe kan ik mijn bedrijfsprocessen verbeteren met behulp van analytics?
 • Hoe kan ik mijn data gebruiken om nieuwe groeikansen te ontdekken?
 • Hoe kan ik de privacy en de kwaliteit van mijn data waarborgen?
Jesse

"Analytics brengt de kracht van data tot leven en biedt ongekende mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien."

import_-Data-team-1-png

Haal waardevolle inzichten uit data met Analytics

Data wordt pas waardevol wanneer het wordt omgezet in bruikbare inzichten en actiegerichte aanbevelingen. Onze data-analisten werken nauw samen met jouw organisatie om de juiste KPI's en meetpunten te identificeren en om deze te vertalen naar meetbare doelen. We gebruik van geavanceerde analytics-tools en -technieken om nieuwe inzichten te ontdekken en trends te identificeren die anders verborgen zouden blijven.

Of je nu op zoek bent naar realtime inzichten om snelle beslissingen te kunnen nemen of naar diepgaande analyses om de prestaties op de lange termijn te verbeteren, ons Analytics-team staat voor je klaar om jouw organisatie te helpen bij het behalen van haar doelen.

import_-Analytics-undraw-png

Wat bedoelen we met Analytics?

Analytics gaat om het analyseren van jouw data om inzichten te verkrijgen die de organisatie kan gebruiken om betere beslissingen te nemen en haar doelen te bereiken.

Het analyseren van data kan op verschillende manieren gebeuren, zoals het identificeren van trends, het maken van voorspellingen en het uitvoeren van statistische analyses. Deze analyses helpen bij het identificeren van problemen en kansen, waardoor de organisatie beter kan anticiperen op toekomstige ontwikkelingen.

Analytics begint met het verzamelen van data. Deze data kan uit verschillende bronnen komen, zoals interne systemen, sociale media of andere digitale platforms. Vervolgens wordt deze data geanalyseerd met behulp van verschillende tools en technieken.

Het doel van analytics is om inzichten te verkrijgen die de organisatie kan gebruiken om betere beslissingen te nemen. Deze inzichten kunnen variëren van het identificeren van nieuwe kansen voor groei tot het verbeteren van operationele processen.

Research

De voordelen van Analytics

Analytics speelt een essentiële rol bij het nemen van datagestuurde beslissingen in organisaties. Het verzamelt, verwerkt en analyseert grote hoeveelheden data om waardevolle inzichten te bieden die kunnen worden gebruikt om bedrijfsdoelstellingen te bereiken en betere beslissingen te nemen. Maar wat zijn precies de voordelen van Analytics voor een organisatie? Hier zijn een aantal belangrijke voordelen op een rij:

 • Inzichten in klantgedrag: Analytics biedt de mogelijkheid om het gedrag van klanten te begrijpen en te analyseren, zoals hun aankoopgeschiedenis, interesses en voorkeuren. Dit kan leiden tot betere gepersonaliseerde aanbiedingen, effectievere marketing en klantenservice.
 • Optimalisatie van bedrijfsprocessen: Analytics kan helpen bij het identificeren van inefficiënte processen en bottlenecks in een organisatie. Door het analyseren van data kan een organisatie deze processen verbeteren en de efficiëntie en productiviteit verhogen.
 • Besluitvorming: Analytics biedt waardevolle inzichten die kunnen worden gebruikt om betere beslissingen te nemen. Door middel van het analyseren van data kan een organisatie trends en patronen in data ontdekken, problemen identificeren en proactief oplossingen bedenken.
 • Concurrentievoordeel: Met Analytics kan een organisatie een concurrentievoordeel behalen door data te gebruiken om nieuwe zakelijke kansen te ontdekken, klantbehoeften te begrijpen en betere beslissingen te nemen dan concurrenten.
 • Kostenbesparingen: Analytics kan helpen bij het identificeren van inefficiënties en het optimaliseren van bedrijfsprocessen, wat kan leiden tot kostenbesparingen en een verbeterde ROI.
Maturity Model

Technology op basis van digital maturity

De volwassenheid van jouw organisatie bepaald hoe de optimale marketing technologie stack er uit ziet. We adviseren in een aansluitende mar-tech-stack voor jouw bedrijfsdoelstellingen. Op maat dus. Wij differentiëren ons in het brede tooling aanbod. Een greep uit de collectie van beschikbare oplossingen is als volgt:

 • Google Tag Manager
 • Tealium
 • Looker
 • Adobe Analytics
 • Hubspot
 • Power BI
 • etc.

Bekijk onze tooling

import_-Undraw-steps-png

100% GDPR compliance

We stellen hoge eisen aan data kwaliteit. Het inhouse ontwikkelde Data Monitor Dashboard toont de status van meer dan 150 criteria die dagelijks worden gecontroleerd in uw analytics weergave. Data monitoring is cruciaal om afwijkingen in de data tijdig op te merken en te herstellen.

import_-MarketAutomation-png

Hoogste niveau privacy waarborging

OrangeValley is lid van de brancheorganisaties DDMA en voldoet aan de privacy waarborg richtlijnen op het hoogste niveau. Onze data gedreven aanpak zit in ons DNA, privacy richtlijnen en regels omtrent geheimhouding zijn dan ook erg belangrijk. We vinden dit zelfs zo belangrijk dat OrangeValley extern is geaudit op processen en werkwijze rondom data en privacy en ISO 27001 gecertificeerd is. Dit om te waarborgen dat gevoelige data (persoonlijke als concurrentiegevoelige) op de juiste manier wordt gebruikt.

 

Op zoek naar een Analytics partner? Neem contact op!