Hero banner marketing high resolution

Zoekmachine Adverteren (SEA)

SEA (Search Engine Advertising) is een cruciaal kanaal in de marketingmix. We werken graag aan het effectief inzetten van jouw online mediabudget.

Waarom Zoekmachine Adverteren?

  • 1st party data strategie
  • Geïntegreerde data voor maximaal campagne effect
  • Inhouse ontwikkelde kwaliteitsmonitor voor 24/7 kwaliteitsbewaking
  • Management en verrijking van productfeeds middels feed management tools
  • Optimalisatie algehele search kanaal (SEO en SEA) zorgt voor hoger rendement.

Het Digital Advertising team helpt jou bij het bereiken en activeren van jouw (potentiële) klanten.

Jorn

“SEA koppelt de precisie van gerichte marketing, technologie en jouw bedrijfsvisie om zichtbaarheid en groei te stimuleren, vandaag en in de toekomst.”

import_-Stappen-Digital-Advertising-strategie-6-e1588579354257-png

Zoekmachine Adverteren (SEA) nog even kort uitgelegd

Zoekmachine adverteren is het (zo slim mogelijk) inkopen van advertentieruimte bij zoekmachines zoals Google of Bing en daar jouw advertenties plaatsen. De advertenties in de zoekmachines zijn bovenaan zichtbaar op de zoekresultatenpagina van de zoekmachine, boven de zogenaamde organische zoekresultaten (SEO) die de zoekmachine weergeeft. Door middel van het bieden in een veilingsysteem kun je als adverteerder de vrije advertentieruimte inkopen. Als adverteerder kun je instellen op welke zoekwoorden en voor welke doelgroepen je wil meebieden in de veiling. Je betaalt binnen SEA per klik op jouw vertoonde advertentie. Daarom wordt adverteren in zoekmachines ook wel PPC marketing (pay-per-click) genoemd. Advertenties kunnen zichtbaar zijn op de verschillende apparaten die jouw doelgroep gebruikt, zoals de desktop PC, een Tablet en de Smartphone.

import_-Stappen-Digital-Advertising-strategie-3-e1586160155677-600x268-png

Het belang van Zoekmachine Adverteren (SEA)

Met SEA kun je heel gericht inspelen op alle zoekvragen in de zoekmachines die voor jouw bedrijf/product relevant zijn. De zoekmachines worden door de potentiële klanten gebruikt voor het vinden van informatie en het vergelijken van de aanbieders. Het is dus van belang daar zo goed mogelijk gerepresenteerd te worden. Vanwege de fijnmazige targeting van de doelgroepen is het aanbieden van de juiste advertentie op het juiste moment aan de juiste persoon perfect in te stellen. Zoekmachine adverteren is daarom een zeer effectief kanaal voor het bereiken van je doelgroep.

import_-Stappen-Digital-Advertising-strategie-4-e1587584961140-png

Onze SEA aanpak

Het bereiken van de juiste doelgroep, op het juiste moment, op de juiste plaats, met de juiste boodschap staat centraal in onze zoekmachine adverteren aanpak. In de afgelopen jaren is de concurrentie (en daarmee de advertentiekosten) substantieel toegenomen. Een effectieve en kostenefficiënte SEA strategie vraagt om veel meer dan alleen het instellen van de juiste zoekwoorden en advertenties. Elementen als Context en Relevantie, zijn belangrijke randvoorwaarden geworden voor een succesvolle SEA strategie. De enorme hoeveelheid beschikbare data over o.a. online gedrag, context, intentie, etc. biedt ons de mogelijkheid om steeds gerichter en relevanter te adverteren. Daarom zetten wij de klant centraal, baseren we de inzet van de advertenties op de voorhanden zijnde data en halen we door de combinatie van ervaring en geautomatiseerde tooling de beste resultaten tegen een zo laag mogelijk budget.

De zoekmachine bedrijven bieden de adverteerders steeds meer geautomatiseerde tools en mogelijkheden. De toename aan datapunten biedt de mogelijkheid om campagnes geautomatiseerd aan te sturen en te optimaliseren. Wij kennen deze tooling door en door en daarmee draagt de automatisering bij aan effectievere en efficiëntere inzet van SEA. Niet als doel op zich, maar als middel om de beste SEA inzet te garanderen.

Neem contact op

OrangeValley Digital Advertising zoekmachine adverteren

De mogelijkheden van adverteren in zoekmachines

SEA gaat al enige tijd verder dan de bekende tekstadvertenties bovenaan de zoekresultaten. Door de jaren heen zijn er in de zoekmachines veel meer advertentiemogelijkheden beschikbaar. Onderstaand een korte opsomming van de meest gebruikte alternatieve advertentievormen:

  1. Met Responsive text ads (RSA’s) en dynamic search ads (DSA’s) is het mogelijk om dynamische tekstadvertenties te maken. Door het aanbieden van een meervoud aan koppen en teksten, bepaalt de zoekmachine welke combinatie gepresenteerd wordt. Zo is wordt de optimale combi aan de doelgroep getoond. De advertentie kan overigens ook op basis van een productfeed dynamisch opgebouwd worden.
  2. Voor retailers is er de mogelijkheid om gebruik te maken van adverteren middels Google Shopping en Microsoft Shopping. Meer informatie over Shopping campagnes vind je op deze pagina.
  3. Binnen Google Ads is het ook mogelijk om Hotel Ads in te zetten. Met deze vorm van advertenties kunnen de hospitality organisaties hun ruimtes aanbieden.
  4. Non-profit organisaties kunnen, met een door Google beschikbaar gesteld budget, adverteren via Google Grants.
  5. Binnen Google Ads en Microsoft Ads is het ook mogelijk om Display Advertising of Video Advertising in te zetten.
Combined Search Strategy OrangeValley SEA & SEA

Onze unieke ¨Combined Search Strategy¨

Als overall performance specialist benaderen wij de organische search (SEO) en betaalde search (SEA) steeds meer als één kanaal. Onze ervaring bij onze opdrachtgevers heeft ons geleerd dat met de juiste afstemming van deze twee kanalen, meer bereik en meer omzet worden kan gegenereerd met hetzelfde mediabudget.

Daarom starten we bij zoekmachine adverteren altijd met een SEO/SEA-analyse. Welke zoektermen zijn het meest waardevol voor de klant? En wat is de huidige organische positie van deze zoektermen? Is er sprake van concurrentie voor betaalde zoektermen in deze twee kanalen?

Uit deze analyse volgt een plan van aanpak waarbij SEA vooral wordt ingezet op zoektermen die organisch niet in de top 3 staan of waarbij de zichtbaarheid op mobiel erg belangrijk is. Op mobiel zijn de bovenste posities (vaak ingenomen door advertenties) als eerste zichtbaar op het smalle scherm, terwijl je op desktop meerdere zoekresultaten in één oogopslag ziet en dus ook goed zichtbaar bent met organische zoekresultaten.

Met dit plan van aanpak gaan we in ieder geval met de optimale inzet van het SEA kanaal aan het werk en zo nodig geven we advies over- of implementeren we de beste op de SEA aansluitende SEO strategie.

Door het vinden van de juiste balans in de inzet van deze kanalen is de balans tussen optimale vindbaarheid en effectief ingezet mediabudget gegarandeerd.

Op zoek naar een ervaren SEA partner? Neem contact op!

Laat ons weten wat de uitdagingen zijn van jouw organisatie dan zal een van onze consultants contact opnemen!