Kennisdeling

Web Performance Optimalisatie

In een wereld waarin gebruikers steeds hogere eisen stellen aan de snelheid en prestaties van websites, is Web Performance Optimalisatie (WPO) een cruciale factor geworden voor het succes van online platforms. Het verbeteren van de snelheid en responsiviteit van een website kan de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren en daarmee het zakelijke succes maximaliseren.

WPO bij OrangeValley

 • Snel worden, snel blijven!
 • Altijd de beste gebruikerservaring
 • Technische Web Optimalisatie
 • Optimaliseren laadtijd site
 • Heldere businesscase
WPO

Wat is WPO en waarom is dit relevant?

Web Performance Optimalisatie (WPO) richt zich op het meten en verbeteren van de snelheid en prestaties van een website om de gebruikerservaring te verbeteren. Bezoekers van jouw website zijn er met een bepaalde intentie, omdat ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar informatie of een aankoop willen doen. Bij WPO meten we op welk moment een bezoeker zijn of haar doel effectief kan bereiken. Dit betekent dat bezoekers de inhoud die ze zoeken snel kunnen raadplegen (beschikbaarheid, toegankelijkheid) en pagina’s op een prettige manier kunnen gebruiken (scannen, lezen, interacteren). Door middel van technische optimalisaties verhelpen we belemmeringen die de doelen van bezoekers in de weg staan en zorgen we ervoor dat de gebruikerservaring voldoet aan de verwachtingen van bezoekers van jouw website. . Dit resulteert in meer tevreden gebruikers, een hogere betrokkenheid, verbeterde conversies en uiteindelijk een grotere omzet.

Jasper_H

Web Performance Optimization is een belangrijke eigenschap van elke site of pagina die wordt bereikt en succesvol is door aandacht voor performance als een cultuur binnen de eigen organisatie te integreren en daar structureel capaciteit en prioriteit aan toe te kennen.

Snel worden, snel blijven!

Door de snelheid en prestaties van je website te verbeteren, kun je niet alleen de gebruikerservaring optimaliseren, maar ook de resultaten van je online activiteiten verbeteren. Enkele belangrijke voordelen van WPO zijn:

 • Verbeterde gebruikerservaring: Een snellere website zorgt voor een betere gebruikerservaring, wat resulteert in tevreden bezoekers en hogere conversieratio's.
 • Verhoogde conversies: Door de laadtijd van je website te verminderen, verhoog je de kans dat bezoekers actie ondernemen, zoals het doen van aankopen of het invullen van formulieren.
 • Betere vindbaarheid: Zoekmachines waarderen snelle websites en belonen ze met hogere posities in de zoekresultaten, wat kan leiden tot meer organisch verkeer.
 • Concurrentievoordeel: Een snellere website kan je onderscheiden van concurrenten en je merk positief onderscheiden.

Ons team van web performance experts staat klaar om je te helpen bij het aanpakken van deze uitdagingen en het maximaliseren van de prestaties van je website. Voorbeelden van vraagstukken waar het web performance team je bij kan helpen: 

 • We willen de gebruikerservaring van de website verbeteren.
 • We willen de laadtijd met 10% verbeteren.
 • Kunnen jullie mij helpen een businesscase te maken voor optimaliseren performance?
 • Hoe kunnen we structureel zorgen voor meer aandacht voor web performance?
Data monitor

Het meten en optimaliseren van prestaties

Het meten van websiteprestaties vormt de kern van ons WPO proces. Met behulp van geavanceerde performance metrics en gespecialiseerde testing tools analyseren we de snelheid van de gebruikerservaring en de paginasnelheid. Deze metingen geven een duidelijk beeld van de huidige status van de websiteperformance. We streven ernaar om structurele metingen op te zetten, waarbij zowel lab- als velddata worden verzameld om een uitgebreid inzicht te verkrijgen. Door concrete performance doelen te definiëren, weten alle stakeholders welke snelheid in gebruikerservaring wordt nagestreefd. Het instellen van een performance budget, gedeeld door alle belanghebbenden, dient als een richtlijn om terugval in performance te voorkomen en om geleidelijke verbeteringen te realiseren. Deze aanpak stelt ons in staat om de gedefinieerde performance doelen te bereiken en te behouden, en om voortdurend de effectiviteit van de website te verbeteren.

PHP-developer-OrangeValley

Concrete adviezen en support bij implementatie

Naast het meten van de prestaties bieden we concrete adviezen en ondersteuning bij de implementatie van optimalisaties. Onze technische analyses identificeren knelpunten en inefficiënties in de gebruikerservaring, waardoor we gerichte adviezen kunnen geven in de vorm van een effort/gain-matrix en user stories. We begeleiden stakeholders zoals developers, designers, conversiespecialisten en content managers bij hun werkzaamheden om overschrijding van het performance budget te voorkomen. Of het nu gaat om het ontwikkelen en testen van nieuwe features, het toevoegen van content zoals afbeeldingen en video's, of het implementeren van business tooling zoals tag managers en A/B-testingtools, wij staan klaar om te helpen.

WPO

Realtime monitoring van de gebruikerservaring

Dagelijkse monitoring van de gebruikerservaring biedt realtime inzicht in eventuele knelpunten die de snelheid van de website kunnen beïnvloeden. Door regelmatig het performance budget te monitoren en aan te passen bij gerealiseerde verbeteringen, houden we de websiteprestaties op koers. Bij overschrijding van het budget ondernemen we gezamenlijk de benodigde acties om de performance te verbeteren. Onze analyses en adviezen stellen stakeholders in staat om direct in te spelen op eventuele uitdagingen en een structurele terugval in performance te voorkomen. Maandelijkse monitoring van de performance doelen zorgt voor een voortdurende evaluatie van de gebruikerservaring en stelt ons in staat om te blijven streven naar verbetering.

Businesscase voor web performance nodig? Neem contact op!