stoelen bioscoop

Case Focus Filmtheater

Focus Filmtheater, gevestigd in het hart van Arnhem, is een prachtige locatie die meer biedt dan alleen films. Het theater vertoont een breed scala aan kwaliteitsfilms, documentaires, en kinderfilms, en organiseert educatieve activiteiten. Het pand huisvest ook een café en restaurant, wat het een populaire ontmoetingsplek maakt.

vraag

Klantvraag

Focus Filmtheater Arnhem, gelegen in het hart van de stad, had een uitdaging met hun Google Grants-account. Hoewel het account intern beheerd werd, realiseerde het team zich dat ze niet het maximale uit deze kans haalden. Ze wilden hun bereik vergroten en meer bezoekers en conversies realiseren, maar ze moesten ook navigeren binnen de complexe en strikte richtlijnen van Google Grants. Het theater zocht naar strategieën om hun advertentiecampagnes te optimaliseren, zodat deze niet alleen aansloten bij hun doelgroep maar ook compliant waren met het programma.

Ze waren niet alleen geïnteresseerd in het vergroten van het verkeer naar hun website, maar ook in het verhogen van de conversieratio's. De vraag was hoe ze hun huidige advertentiestrategie konden verfijnen om de online zichtbaarheid te vergroten en een meer boeiende gebruikerservaring te bieden. Ze hadden een partner nodig met de nodige expertise en ervaring om hen te begeleiden in het optimaliseren van het gebruik van Google Grants, om zo een groter publiek te bereiken en tegelijkertijd de kwaliteit en relevantie van hun online engagement te verhogen.

Analyseren

Onze Oplossing

OrangeValley startte met een gedetailleerde analyse van de website en diensten van Focus Filmtheater. We brachten de sitestructuur in kaart en ontwikkelden een geoptimaliseerde advertentie- en campagnestructuur binnen Google Ads, gericht op de meest relevante bestemmingspagina’s.

We implementeerden Dynamic Search Ads die automatisch de meest relevante landingspagina’s en advertentiekoppen matchten op basis van de zoekopdracht van de gebruiker. Deze strategie, gecombineerd met de gedetailleerde agenda van het filmtheater, zorgde voor uiterst relevante advertenties die op cruciale momenten werden vertoond.

succes

Resultaat

De optimalisatie resulteerde in een effectiever gebruik van het Google Grants-budget en een aanzienlijke toename in relevant verkeer en conversies. De hoge relevantie van de advertenties leidde tot een afname van het bouncepercentage met 32%. Het conversiepercentage steeg met 39%, en het aantal gebruikers dat via Google Grants klikte, nam toe met bijna 40%.

Ook zo'n project?

Heb jij hetzelfde of een vergelijkbaar probleem? Wij helpen je graag!