nieuws

Case Rijkswaterstaat Newsroom

Rijkswaterstaat Newsroom is een gespecialiseerde afdeling binnen Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor het verzamelen en delen van alle nieuwsberichten op de organisatie’s website, intranet en corporate social media kanalen.

vraag

Klantvraagstuk

Rijkswaterstaat's Newsroom had moeite om het overzicht te bewaren over de diverse soorten berichten en campagnes die ze op verschillende platformen publiceerden. Ze wilden niet alleen hun huidige content beter organiseren en analyseren, maar ook een manier vinden om de impact van nieuwe berichten te vergelijken met eerdere. In gewone mensentaal, ze hadden een hulpmiddel nodig dat hen zou helpen begrijpen wat werkt en wat niet, om hun berichtgeving steeds verder te kunnen verbeteren.

gedeelde voordelen

Oplossing

Het traject begon met het verzamelen van data uit alle publicatiekanalen en het categoriseren van de content. Interactieve sessies werden georganiseerd voor het Newsroom-team om de rapportagebehoeften te identificeren, resulterend in meerdere op maat gemaakte dashboards voor verschillende ontvangers. Met de integratie van Supermetrics werden datakoppelingen tot stand gebracht tussen diverse platforms en Google Datastudio, resulterend in een samenhangend en inzichtelijk dashboard. Dit proces betrok ook een voortdurende fase van leren en verbeteren, met het dashboard als leidend instrument voor alle discussies en evaluaties.
 

Resultaat

De implementatie van deze dashboards heeft de berichtgeving van de Rijkswaterstaat Newsroom aanzienlijk verbeterd. Het team heeft nu volledig inzicht in de prestaties van alle berichten op hun social media kanalen, zowel organisch als betaald. Het dashboard is actief in gebruik, met een maandelijkse rapportage die een breed scala aan data presenteert, van het totale bereik van social media kanalen tot specifieke online marketing kanalen zoals Google Ads en YouTube. De mogelijkheid om per kanaal en zelfs per post in te zoomen biedt waardevolle inzichten, wat heeft geleid tot een verbeterde strategie en uitvoering van contentpublicatie.

Ook zo'n project?

Heb jij hetzelfde of een vergelijkbaar probleem? Wij helpen je graag!