paarden Nederland

Case Pavo

Pavo is een leidende speler in de Europese markt voor paardenvoeding en is marktleider in Nederland. Met een sterke focus op onderzoek, innovatie en klantgerichtheid, streeft Pavo ernaar om paardenhouders te voorzien van deskundig advies en kwaliteitsvolle voeding om paarden gezond en gelukkig te houden.

zoeken

Klantvraag

Met jarenlange ervaring in het publiceren van content, had Pavo een uitgebreide collectie van blog- en nieuwsartikelen op hun website. Deze wildgroei aan artikelen moest worden opgeschoond en geoptimaliseerd zonder verlies van verkeer. De uitdaging was om de huidige content te optimaliseren en nieuwe kansen voor uitbreiding en verbetering te identificeren.

grafiek

Onze Oplossing

OrangeValley begon met een grondige analyse van de bestaande content. We identificeerden overlappingen en concurrentie tussen artikelen en stelden vast dat de meeste niet SEO-geoptimaliseerd waren. Een zoektermonderzoek onthulde de volumes en relevantie van verschillende onderwerpen. Met deze inzichten hebben we een op maat gemaakt advies gegeven voor het opschonen en verbeteren van de huidige content en het identificeren van kansen voor nieuwe content.

We reduceerden het aantal adviesartikelen van 261 naar 41, verbeterden de SEO-elementen, en zorgden voor een stijging in relevantie en zoekmachineposities.

succes

Resultaat

Deze aanpak leidde tot een verhoogde relevantie van de content en verbeterde SEO-elementen, wat resulteerde in een toename van het verkeer met 9,52%, ondanks de reductie van het aantal artikelen. De bounce rate nam af met 41%, het aantal pagina’s per sessie steeg met 13,11%, en het belangrijkste, de opbrengst van de adviespagina’s steeg met 50%.

Door onze continue samenwerking met Pavo werken we aan verdere optimalisatie en uitbreiding van de content, en heeft Pavo een soortgelijk opschoningstraject toegepast op hun Duitstalige website, waarbij dezelfde methodologie en succesvolle resultaten werden behaald.


 

Ook zo'n project?

Heb jij hetzelfde of een vergelijkbaar probleem? Wij helpen je graag!