Social-Advertising-Specialist

Instagram Ads

Met een groot bereik en krachtige advertentiemogelijkheden is Instagram een belangrijk onderdeel van je social advertisingstrategie.

Waarom Instagram Ads?

  • 4+ miljoen gebruikers in alleen al Nederland.
  • Dezelfde krachtige advertentiehulpmiddelen als Facebook Ads.
  • Zowel branding-, traffic-, als conversiedoelstellingen te behalen.
  • Geschikt om in te zetten in iedere fase van de customer journey.
import_-seo-strategie-orangevalley-png

Wat is Instagram Advertising?

Instagram is dé plek om je verhaal visueel te vertellen én te verkopen. Met 4,1 miljoen gebruikers in Nederland, waar met name de leeftijdscategorie 18-39 jaar goed vertegenwoordigd is, is Instagram een belangrijk onderdeel van je social advertisingstrategie.

Instagram is voorzien van dezelfde krachtige advertentiehulpmiddelen als Facebook. Je kunt zo vanuit één plek je campagnes, strategieën en advertenties opbouwen, analyseren en optimaliseren. Met creatieve content en slimme targeting kunnen we zowel branding-, traffic-, als conversiedoelstellingen behalen.

Customer Journey

Instagram: Mobile-first

Instagram is een volledig mobile-first platform. Of eigenlijk kunnen we wel zeggen video-first platform. Instagram heeft met onder andere Instagram Stories veruit de grootste stories-mogelijkheden en is daarmee erg interessant voor adverteerders. Instagram advertising is evenals Facebook geschikt om in te zetten in iedere fase van de customer journey.

Statistics

Gerichte targeting in Instagram Ads

Adverteren op Instagram biedt bedrijven de mogelijkheid om website bezoekers, doelgroepen en fans op basis van specifieke kenmerken te bereiken zoals interesses, leeftijd, locatie, geslacht en opleidingsniveau. Maar ook op basis van het gedrag dat zij vertonen. 

Heeft jouw organisatie al een Instagram account? Dan kun je eenvoudig checken welke groepen actief zijn op jouw business account. Ga in je account naar het tabblad ‘Doelgroepen’ in je statistieken. Hier bekijk je de demografische gegevens van jouw huidige volgers.

import_-undraw_Work_chat_re_qes4-removebg-preview-png

Aanpak Instagram Advertising

De eerste stap in het opzetten van een campagne is het bepalen van het doel van de campagne. Bepaal wat je eruit wilt halen; wanneer Instagram voor jou een succes is. Het medium kan een bijdrage leveren aan de volgende doelstellingen:

  • Merkbekendheid
  • Merk- of product overweging
  • Conversie

Vervolgens kan de doelgroep targeting worden ingesteld. Instagram heeft veel data over het gedrag en de interesses van gebruikers, wat zorgt voor vele targeting mogelijkheden.

Dan bepalen we welk verhaal je wilt vertellen en zorgen we ervoor dat je uitingen overeenkomen met een consistente verhaallijn en huisstijl. Zo zorgen we er voor dat je uitingen in lijn liggen met jouw merk en propositie.

import_-ContentM-png

Content op Instagram

Op Instagram zijn verschillende content vormen mogelijk, zoals foto's, video's, en productplaatsingen. Deze kunnen daarnaast ook op verschillende manieren onder de aandacht gebracht worden. De meest bekende varianten zijn Instagram stories en tijdlijn berichten. Alles is zowel organisch als betaald in te zetten.

Het is belangrijk om regelmatig te posten om de doelgroep te blijven boeien. Een handig hulpmiddel hierbij is een contentkalender. Bij voorkeur een contentkalender waarbij je social media posts een aantal maanden vooruit gepland zijn. Hierin verwerken we naast onderwerp en tijdstip ook andere informatie zoals: hashtags en captions.

Nog beter is om één contentkalender op te zetten voor alle kanalen. Wij noemen dit het Content Marketing Framework. Op deze manier heb je één overzicht waar content voor al je kanalen in verwerkt staan. Handig, en zo kan je jouw kanalen nóg beter op elkaar aan laten sluiten.

import_-SEOuitbesteden-png

Instagram Ads uitbesteden? 

OrangeValley kan de volledige implementatie en uitvoer van Instagram campagnes uit handen nemen. Op basis van van data-inzichten optimaliseren en rapporteren wij gedurende de campagneperiode voor maximaal resultaat. Heb je een eigen team van inhouse social specialisten en ben je alleen op zoek naar (strategische) ondersteuning? Ook daar kan een specialist van OrangeValley bij helpen.

Maak gebruik van een groot bereik en krachtige advertentiemogelijkheden

Wil je jouw doelgroep bereiken, het websiteverkeer verhogen, of meer conversies behalen? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.