Designer Vintage

Case Designer Vintage

Een marktplaats voor designer kleding in een nieuw, stijlvol jasje.

Designer Vintage

Klantvraag

Wie op zoek is naar vintage designer kleding en accessoires, zit goed bij Designer Vintage. De website is een van de grootsten in zijn soort, maar had behoefte aan een nieuw platform en design. Daarbij was het belangrijk dat alle huidige advertenties, gebruikers en afbeeldingen overgenomen werd. Ook moest het creditsysteem waarmee advertenties betaald worden van de oude website intact blijven en moest de complexe categorisering van producten juist in Google aangeboden worden. Al met al een herdesign met een hoop technische aspecten.

Designer Vintage

Onze oplossing

Allereerst hebben we alle technische aspecten en functionaliteiten vastgelegd in een klikmodel. Op die manier wisten alle betrokken partijen wat we bouwden en wat de kosten zouden zijn. We kwamen wekelijks samen met de klant, om zaken tijdens het project nog aan te passen. Het klikmodel heeft ontwerpstudio Jaaf, met wie we vaker samenwerken, uitgewerkt tot een prachtig design. Vervolgens implementeerden wij dit tot een Drupal website.

Het eindresultaat is een webshop waar per maand duizenden producten worden verhandeld. Of het nou gaat om een riem van 50 euro of een tas van 5000 euro, de website ondersteunt met zonder moeite. Opvallend was dat de nieuwe chatfunctie tussen koper en verkoper ervoor zorgde dat er veel meer foto’s dan verwacht werden uitgewisseld. Zo wist de koper nóg beter wat aangeschaft werd - van groot belang bij tweedehands kleding. 

Designer Vintage

Gebruiksvriendelijke Interface

Ook aan de achterkant is het voor medewerkers van de website een stuk makkelijker werken. Elk item wordt bekeken door een medewerker van Designer Vintage, waarbij het in de nieuwe Drupal omgeving makkelijk is om een merk-expert uit te nodigen mee te kijken. De klant wordt nauwkeurig op de hoogte gehouden van het verificatieproces en krijgt direct een bericht als er nieuws te melden is over advertentie of verkoop. Designer Vintage is door hun nieuwe website klaar voor de toekomst.

Ook zo'n project?

Wil je iets wat hier op lijkt, maar dan net iets anders? 

Neem nu contact op en we bespreken vrijblijvend hoe we je kunnen helpen.