Gemeente Den Haag

Case gemeente Den Haag

Subsidieregister voor het volledig transparant maken van alle subsidies in de gemeente.

Gemeente Den Haag

Klantvraag

De Gemeente Den Haag verstrekt jaarlijks honderden miljoenen euro’s aan subsidies: van Onderwijs tot Verkeer en van Duurzaamheid tot Sport. Elk jaar werd hier een uitgebreid PDF-rapport van gemaakt. Mooi, maar niet overzichtelijk en lastig door te spitten voor dat ene specifieke getal waar medewerkers, burgers of journalisten naar op zoek zijn. Om dit te verbeteren, hebben wij voor Den Haag een subsidieregister gebouwd. 

Het realiseren van een dergelijk overheidsproject kost gemiddeld zo’n drie maanden, maar wij kregen zes weken tot de oplevering: de tijd die er was tot de oplevering van de cijfers van het daaropvolgende jaar. Een bemoeilijkende factor was het feit dat de data niet elk jaar op dezelfde manier gestructureerd was. 

client_background_Gemeente Den Haag

Onze oplossing

Het was aan de krappe kant, maar uiteindelijk lukte het ons om in zes weken een register op te leveren waarin burgers, journalisten en medewerkers met een paar klikken gegevens kunnen vinden. Zo is makkelijk te vinden hoeveel geld er naar bepaalde sectoren is gegaan en welke organisaties subsidie hebben ontvangen. Dat helpt om verantwoording af te leggen en draagt bij aan de transparantie. Bovendien kunnen cijfers makkelijk met elkaar vergeleken worden door middel van het handige menu bovenaan de website. De gemeente kan vanuit Excel gemakkelijk subsidies invoeren. Tot 2012 zijn alle subsidies terug te vinden.

Ook zo'n project?

Wil je iets wat hier op lijkt, maar dan net iets anders? 

Neem nu contact op en we bespreken vrijblijvend hoe we je kunnen helpen.