college zaal

Case Hogeschool Utrecht

Hogeschool Utrecht (HU), een prominente naam in de onderwijswereld, stond voor een digitale uitdaging. Met een nieuwe website, een drastische reductie van content en samengevoegde domeinen, was de uitdaging voor OrangeValley om SEO-verkeer te behouden en te verhogen ondanks deze significante veranderingen.

B2B Business Booster

De klantvraag

HU lanceerde een nieuwe website met het doel de vormgeving en gebruikerservaring te optimaliseren en overzichtelijker te maken. Van dertien naar vier pagina’s per voltijdopleiding, en van meerdere subdomeinen naar twee hoofddomeinen; deze transformatie kon potentieel het SEO-verkeer beïnvloeden. OrangeValley werd ingeschakeld om deze overgang naadloos te maken, SEO-verkeer te behouden en te verhogen, en de Google Analytics volledig opnieuw in te richten met respect voor AVG en diversiteit in doelgroepen.

gedeelde voordelen

Onze oplossing

De aanpak begon met een zorgvuldige 0-meting en analyse van de oude website om inzicht te krijgen in het bestaande verkeer en SEO-standaarden. Een uitgebreide zoekterm analyse voor belangrijke pagina’s, cruciaal voor het oriëntatieproces van nieuwe studenten, legde de basis voor de SEO-optimalisatie.

OrangeValley heeft samen met het contentbureau gezorgd voor SEO-geoptimaliseerde teksten, ondersteund door technische adviezen en contentbriefings. Een slimme aanpak voor URL-redirects waarborgde de naadloze overgang van oude naar nieuwe URL's zonder de laadtijd te beïnvloeden.

Een volledige herinrichting van Google Tag Manager en nieuwe Analytics-accounts, in combinatie met op maat gemaakte Analytics-dashboards voor elke belangrijke opleiding, zorgden voor gepersonaliseerde en AVG-conforme data-analyse.

Deal

Resultaten

De nieuwe website had even tijd nodig om zich te vestigen in de Google-zoekresultaten. Na een lichte daling in de eerste twee maanden na de lancering, heeft het SEO-verkeer zich niet alleen hersteld maar ook verhoogd met 2% over de eerste zes maanden. Een prestatie die de effectiviteit van de geïmplementeerde strategieën en technieken onderstreept.

Ook zo'n project?

Heb jij hetzelfde of een vergelijkbaar probleem? Wij helpen je graag!