Kerst items

Case Makro Kerstpakketten

Makro Kerstpakketten, een pionier in het creëren van memorabele en unieke kerstgeschenken, wilde hun online zichtbaarheid en marktaandeel vergroten. Als de leidende kracht in de Nederlandse kerstpakkettenmarkt, was het essentieel voor Makro om deze dominantie ook digitaal te manifesteren. De sleutel lag in het optimaliseren van hun online aanwezigheid, zodat ze even opvallend waren in de zoekmachineresultaten als in de fysieke markt.

vraag

De klantvraag

Ondanks hun indrukwekkende marktaandeel in de kerstpakkettenbranche, streefde Makro ernaar hun online aanwezigheid te versterken. Ze wilden in de top 3 van zoekmachines verschijnen voor zowel algemene (shorttail) als specifieke (longtail) zoektermen, wat hun digitale zichtbaarheid zou verhogen en leiden tot een aanzienlijke groei in organisch verkeer en opbrengst.

analyse

Onze oplossing

OrangeValley trapte af met een grondige zoektermanalyse die cruciaal was voor het ontwikkelen van een geoptimaliseerde technische structuur voor Makro's website. Onze focus lag op het positioneren van de juiste pagina’s op de meest effectieve plaatsen binnen de website om zo de SEO-resultaten te maximaliseren. Daarnaast hebben we de paginatitels en meta beschrijvingen herschreven, onpage SEO-optimalisaties uitgevoerd en een strategische linkbuilding campagne opgezet om Makro's autoriteit in de branche te verhogen.

OrangeValley ging verder dan traditionele SEO-tactieken en ontwikkelde een longtailstrategie, gericht op het rangschikken van specifieke, minder concurrerende zoektermen. Dit werd ondersteund door een op maat gemaakt Data Studio dashboard voor regelmatige evaluaties en besprekingen van de SEO-prestaties.

Deal

Resultaten

De samenwerking, die in 2018 van start ging, heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd. In vergelijking met 2017, het jaar voor de samenwerking, steeg het organische verkeer met 10,7% in 2018 en met nog eens 7,1% in 2019. Dit betekende een totale stijging van 18,6% in organische sessies van het seizoen 2019 ten opzichte van 2017. Bovendien zagen we in 2019 een stijging van 12,1% in de organische opbrengst ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ook zo'n project?

Heb jij hetzelfde of een vergelijkbaar probleem? Wij helpen je graag!