home ReclameMateriaal.com

Case ReclameMaterialen.com

ReclameMaterialen.com is een erkende aanbieder van kwalitatieve reclamematerialen die zowel de B2B- als B2C-markt bedient. Met een succesvolle expansie naar Duitsland middels OnlineDisplayShop.de, was de onderneming vastbesloten om een significantere groei en uitbreiding in Europa te realiseren.

vraag

De klantvraag

De ambities waren helder: realiseer een omzetgroei van 20% in 2019 ten opzichte van 2018 en breid uit naar meerdere Europese landen. Er was een gestructureerde benadering nodig om de website te optimaliseren en de Duitse markt te betreden. De cruciale factor hierbij was het behalen van een vooraf vastgestelde minimale ROI per productgroep door het effectief inzetten van Google Ads.

computer bovenop dozen

Onze oplossing

Onze aanpak was holistisch, waarbij design, content en advertentiestrategieën naadloos integreerden. In samenwerking met Mick Ontwerpt en Van Zwam Media, hebben we een nieuw design voor de webshop ontwikkeld, geïnformeerd door uitgebreide heatmap analyses. A/B-testing was instrumenteel om de effectiviteit van verschillende websitevarianten te evalueren, en zorgde voor een iteratieve optimalisatie.

De uitbreiding naar Duitsland met OnlineDisplayShop.de werd ondersteund door een grondige Duitse zoektermanalyse en op maat gemaakte SEO-geoptimaliseerde content, vakkundig geschreven door onze Duitse tekstschrijfster.

In de arena van Google Ads hebben we een nieuwe campagnestructuur geïmplementeerd, gericht op merknaam, shopping en search campagnes. De optimalisatie van de productfeed via Channable, waarbij producttitels werden verrijkt met specifieke details zoals maten en kleuren, verhoogde de relevantie van de getoonde producten voor gebruikerszoekopdrachten.

succes

Resultaten

De resultaten waren indrukwekkend en overtroffen de verwachtingen:

  • Een omzetgroei van 18% in 2019 ten opzichte van 2018.
  • Een toename van 21% in nieuwe gebruikers, wat wijst op een grotere marktpenetratie.
  • Een stijging van 13% in het aantal bestellingen, een direct resultaat van verhoogde website optimalisatie en effectieve advertentiestrategieën.

De gerealiseerde groei en succesvolle uitbreiding naar Duitsland voor ReclameMaterialen.com getuigen van een effectieve synergie tussen geoptimaliseerd webdesign, strategische contentcreatie en doelgerichte advertentiecampagnes. Met een blijvende focus op data-analyse, heatmap- en A/B-testing, en fijnafstelling van Google Ads, is ReclameMaterialen.com gepositioneerd voor aanhoudende groei en Europese expansie in 2020 en daarna.

Ook zo'n project?

Heb jij hetzelfde of een vergelijkbaar probleem? Wij helpen je graag!