Website foto 11 – 2019

Brainstormsessie

“Bepaal welke doelen je wil bereiken met contentmarketing en geef invulling aan het verhaal dat jouw merk zal vertellen”

Tijdens de brainstormsessie wordt bepaalt welke doelen je wil bereiken met contentmarketing. Het hoofddoel van deze brainstormsessie is om invulling te geven aan het verhaal dat verteld gaat worden en content die gedeeld zal worden om jouw doelgroep te bereiken en activeren. Er worden eventueel al KPI’s geformuleerd. Dit zijn relevante meetbare online marketing doelstellingen die wij samen met jou benoemen om ervoor te zorgen dat je inzicht hebt in de voortgang, kwaliteit en het effect van jouw contentmarketing activiteiten.

Doordat wij inzicht bieden in het zoekgedrag, de interesses en manier waarop jouw doelgroep online informatie verzamelt, wordt de customer journey voor jouw doelgroepen in kaart gebracht. Dit dient als basis voor de invulling van het Contentmarketing Framework. Dankzij dit framework wordt duidelijk op welk moment, in welke vorm en aan wat voor informatie jouw doelgroep behoefte heeft, waardoor de uitvoer van je contentmarketing strategie invulling krijgt.

Voordat je een contentmarketing strategie uitgevoerd wordt, is er dankzij de brainstormsessie duidelijkheid over de inhoud van de content die ontwikkeld wordt voor specifieke doelgroep(en). Door invulling te geven aan de contentkalender brengen wij in kaart welke content op welk moment verspreid gaat worden en wat voor content er nog geproduceerd moet worden.

Een datagedreven contentmarketing strategie

Belangrijk onderdeel van de brainstormsessie is dat data uit de contentmarketing analyse benut wordt. Denk onder andere aan data over zoekgedrag, de historische prestaties van je contentmarketing activiteiten en online advertentiecampagnes. Eventueel benutten wij ook data afkomstig uit online en (social media) advertentie-platforms, zodat wij personas kunnen beschrijven op basis van deze databronnen. Denk hierbij aan het gebruik van data afkomstig uit Google Analytics, Facebook Audience Insights en AdWords.

Door deze data te benutten tijdens en na de brainstormsessie, leveren wij een door online marketing data gedreven Contentmarketing Framework op. Hierdoor zorg je voor hoge kwaliteit content creatie, waarvan de inhoud relevant is voor jouw doelgroep binnen elke fase van de customer journey. Hierdoor is de contentmarketing brainstormsessie eveneens een belangrijk onderdeel van de gehele invulling van je contentstrategie.

De Contentmarketing diensten van OrangeValley:
Artikelen over Contentmarketing en zoekmachine optimalisatie: