usability-lab-biometrie

Wat is een Biometrisch Usability Lab?

Het Biometrisch Usability Lab is dé onderzoeksomgeving en kwalitatieve onderzoeksmethode voor gebruikersgerichte online marketing vraagstukken in Nederland. Dankzij het Usability Lab verkrijg je diepgaand inzicht in én verklaringen over het gedrag en emoties (en biometrische reacties) van jouw  doelgroep.

Het Usability Lab biedt een woonkamer omgeving voorzien van moderne hulpmiddelen om gedrag van gebruikers, in een vertrouwde plek, uitgebreid te analyseren en verklaren.

Neem contact op

Hoe werkt het Biometrische Usability Lab?

De gebruikers die tot jouw doelgroep behoren worden gevraagd een aantal specifieke taken uit te voeren. Al deze verrichtingen worden gemonitord door onze specialisten. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van Emotie- en Eye-tracking technologie. Aanvullend worden (wanneer gewenst) interviews afgenomen en/of paneldiscussies gevoerd.

Data set
Calender

Wat levert Usability onderzoek op?

De inzichten van deze onderzoeken koppelen wij voor jou met de resultaten van andere web analyses, zoals heatmaps, uitkomsten van surveys en site recordings. Dit levert waardevolle hypotheses waarmee A/B-tests kunnen worden uitgevoerd en bovendien concreet advies ter optimalisatie van je website, app of webshop conversie.

De voordelen van Usability onderzoek in ons Biometrisch Usability Lab:

  • We bieden een unieke locatie voorzien van alle middelen om kwalitatief onderzoek uit te voeren.
  • We testen jouw (re)designs met moderne toepassingen zoals Emotie tacking en Eye-tracking.
  • We bevestigen op basis van onderzoek of een nieuw concept of een campagne-idee aanspreekt bij jouw doelgroep.
  • We verifiëren het potentiële succes van nieuwe website designs om conversie te kwantificeren, alvorens we live A/B-tests uit voeren.
  • We brengen de belevingswereld van de gebruikers in kaart en bepalen welke emoties voor een gebruiker in meer of mindere mate een rol spelen bij het zien van een design, het gebruiken van een user interface en tijdens het uitvoeren van bepaalde taken.
  • We verkrijgen inzicht in de bewuste en onbewuste gedraging en gedachtegang van jouw gebruikersgroep. We brengen kansen in kaart op basis van gedragsanalyse, paneldiscussies en interviews om jouw communicatiemiddelen en te optimaliseren.
  • We bieden toegang tot een scala moderne web analytics tools en specialisten van OrangeValley
  • We valideren inzichten op grote schaal.
  • We verzorgen de organisatie volledig.
Data-team
Just Justa fotografie

Neem contact op met een van onze Usability experts

Wil je graag meer weten over het usability onderzoek, en wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Een expert van OrangeValley kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden.