Conversie Optimalisatie

Google legt meer nadruk op user experience door 'Interaction to Next Paint' (INP) als Core Web Vital

Op 12 maart 2024 introduceert Google een nieuwe kern statistiek, namelijk Interaction to Next Paint, ook wel INP genoemd. Deze ontwikkeling is de nadruk die Google legt op user experience door Interaction to Next Paint (INP) als een Core Web Vital metric. Het vergroten van Google's focus op user experience is cruciaal voor het optimaliseren van de prestaties van je website en het behouden van zichtbaarheid in zoekresultaten.

Dus, wat betekent dit voor online marketeers en welke stappen moeten worden genomen om deze verandering effectief te omarmen?

  1. Begrijpen van het Belang van INP: INP meet de tijd die het kost voor de browser om wijzigingen op het scherm weer te geven na een gebruikersinteractie. In tegenstelling tot FID, dat zich alleen richt op responsiviteit naar gebruikersinput, belicht INP het visuele aspect van responsiviteit. Dit betekent dat je website niet alleen snel moet reageren op gebruikersacties, maar ook naadloze visuele feedback moet bieden om de gebruikerstevredenheid te verbeteren.
  2. Voortbouwen op FID-verbeteringen: Als je al hebt gewerkt aan het verbeteren van FID als onderdeel van je strategie voor Core Web Vital's, ben je op de goede weg. De optimalisaties die zijn doorgevoerd om FID te verbeteren, vormen een solide basis om INP en de algehele responsiviteit van je pagina's te verbeteren. Zorg ervoor dat JavaScript-uitvoering is geoptimaliseerd, niet-essentiële taken worden uitgesteld en server-responstijden worden geminimaliseerd om INP verder te verbeteren.
  3. Prioriteit geven aan Core Web Vital's: Het behalen van goede scores voor Core Web Vital's gaat niet alleen over het voldoen aan de richtlijnen van Google; het gaat erom een uitzonderlijke gebruikerservaring te bieden. Streef naar goede scores op alle Core Web Vital's, inclusief FID en INP, om de prestaties van je website in zoekresultaten te verbeteren en een positieve gebruikerservaring te garanderen.
  4. Verder dan Core Web Vital's: Hoewel Core Web Vital's belangrijke indicatoren zijn van de paginabeleving, zijn ze niet de enige factoren die zoekrangschikking beïnvloeden. Een holistische benadering van paginabeleving houdt rekening met factoren zoals mobielvriendelijkheid, veilig browsen en HTTPS-beveiliging. Blijf daarom gericht op het verbeteren van de algehele prestaties van je website en gebruikerservaring, verder dan alleen Kernwebvitalen.

Door te handelen op de evoluerende algoritmes van Google die meer en meer prioriteit geven aan de gebruikerservaring kun je de prestaties van je website verbeteren, de zichtbaarheid vergroten en uiteindelijk betere resultaten behalen voor je bedrijf. Bekijk zeker de richtlijnen en bronnen van Google voor meer inzichten over INP en het navigeren door veranderingen in Core Web Vital's.

Laten we proactief zijn in het optimaliseren van onze websites om uitzonderlijke gebruikerservaringen te bieden en succes te behalen in het steeds veranderende digitale landschap.

Strategie & Customer Experience bij OrangeValley