Verslag: Google Mobile kennissessie 25 maart

 

Afgelopen woensdag 25 maart gaven wij een Google Mobile kennissessie aan een selecte groep van onze relaties. De aanleiding van deze kennissessie was de aankondiging van Google om vanaf 21 april mobiel-vriendelijke websites voorrang te geven in de rankings. In dit verslag vindt u de presentatie slides, de belangrijkste learnings en een uitgebreide checklist om uw site klaar te maken voor de Google mobile update op 21 april a.s.

“Starting April 21, Google will be expanding their use of mobile-friendliness as a ranking signal. This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results.”

Tijdens deze kennissessie hebben we de volgende onderwerpen behandeld:

  • Feiten Google update 21 april
  • Wat is “mobile-friendly”?
  • Mobile SEO, SEA en sitespeed
  • Conversie attributie

Tijdens de kennissessie is de volgende checklist gepresenteerd waarmee u kunt controleren of u klaar bent voor de Google Mobile Update van 21 april.

Checklist Google mobile algoritme update 21 april 2015

De uitgebreide versie van de checklist is hier te lezen.

De aanwezigen relaties kregen de mogelijkheid tot het stellen van vragen, waar volop gebruik van gemaakt werd. We hebben de kennissessie met veel plezier georganiseerd en kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. De presentatie kunt u hieronder bekijken. Wanneer u aan de hand van deze presentatie nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons op.

Alles over google’s mobile update & meer orangevalley kennissessie 20150325 from OrangeValley