Sinds maart 2020 is Amazon actief in Nederland, maar ook daarvoor waren er in Nederland al miljoenen consumenten actief op Amazon.de en andere Amazon-shops. Bezoekers van Amazon kenmerken zich doordat zij al op zoek zijn naar productinformatie of een aankoopintentie hebben. Dit is een groot verschil ten opzichte van zoeken op bijvoorbeeld Google of Bing, waar ook veel vragen over support en service voorbij komen. De relevantie wordt daarmee een stuk groter voor organisaties om hier te adverteren.

Direct aan de slag

Contentmarkerting

“Met Amazon Advertising kun je miljoenen consumenten bereiken met een sterke aankoopintentie”

Marketing

Wat is Amazon Advertising?

Nadat je jouw producten geplaatst hebt op Amazon, heb je verschillende mogelijkheden om jouw producten onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Adverteren op Amazon is hiervoor een zeer effectief middel. Met advertising op Amazon kun je jouw producten gericht onder de aandacht brengen, bij een doelgroep met een hoge koopintentie. 

Advertentievormen op Amazon

In totaal zijn er vier verschillende advertentievormen op Amazon:

  1. Sponsored products: Deze advertenties verschijnen bij de zoekresultaten en bij productpagina’s
  2. Sponsored brands:  Als je een geregistreerd merk hebt op Amazon én daarbij ook een eigen brandstore hebt ingericht, dan is het mogelijk om met Sponsored Brands te adverteren. Naast het merk geven de advertenties ook een deel van de collectie weer.
  3. Display advertising: Met Display advertising zet je banners in om je doelgroep te bereiken. De banners worden automatisch gemaakt op basis van elementen uit je productfeed.
  4. Amazon DSP: Adverteren binnen het netwerk van websites en apps die onder beheer of partner zijn van Amazon. Het Amazon DSP biedt toegang tot de Amazon audiences en je betaalt per 1.000 impressies (CPM). Voor deze vorm is het niet vereist om als verkoper actief te zijn op Amazon.

Wil je meer weten over hoe je jouw omzet kunt verhogen met Amazon? Lees dan ons artikel: Meer omzet op Amazon door Advertising.

sponsored-products-amazon
DA

Amazon Advertising en OrangeValley

OrangeValley heeft met haar ervaring op het gebied van advertising en feed management de juiste kennis en kunde in huis om je op het gebied van Amazon Advertising van dienst te kunnen zijn. We denken graag mee over de rol die Amazon Advertising kan spelen binnen jouw advertising strategie. Door de juiste inzet van techniek, content en advertising helpen wij jou met een resultaatgerichte data driven aanpak.

Jeroen

Vragen? Neem contact op

Op zoek naar een duurzame partner die je op basis van onafhankelijk advies ondersteunt in adverteren op Marketplaces? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.