Google Analytics 4 Training

Google Analytics 4 Implementatie

Duik in de toekomst van datameting met Google Analytics 4. Deze krachtige tool brengt je bedrijf naar een hoger niveau.

Waarom Data & Analytics?

 • 1st party data strategie
 • Bewezen tooling implementatie aanpak
 • 100% GDPR compliant
 • Data kwaliteit cruciaal
 • Stevig fundament voor data activatie
 • Dashboards & geautomatiseerde reporting
Analytics

Wat is Google Analytics 4?

Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste en meest geavanceerde versie van Google's Analytics-platform, dat de vorige Universal Analytics zal vervangen. Deze nieuwe versie zorgt voor een aanzienlijke verandering in datameting, met de focus op gebeurtenissen in plaats van sessies. Hierdoor moet je je tag management en analysemethode aanpassen. 

Vanaf 1 juli 2023 stopt Universal Analytics met dataverwerking, waardoor het cruciaal is om zo snel mogelijk volledig over te stappen op GA4.

Security

Voordelen van Google Analytics 4

Google Analytics 4 biedt tal van voordelen. Met GA4 kun je zowel website- als app-metingen uitvoeren in één property, waardoor je de klantreis zowel op web- als app-niveau beter inzichtelijk kunt maken.

Met GA4 krijg je ook gratis toegang tot Google BigQuery, waarmee je al je ruwe Analytics-data in je datawarehouse kunt opslaan. Dit versnelt je analyses, maakt het mogelijk om data te combineren en stelt je in staat om snel dashboards te bouwen. GA4 maakt gebruik van machine learning om automatische inzichten te genereren over gebruikersgedrag en conversies. Verder is GA4 meer privacygericht, met IP-adressen die niet meer standaard worden opgeslagen.

Een aantal voordelen op een rij:

 • Meten van website- en app-activiteiten in één property;
 • Gratis toegang tot Google BigQuery voor gedetailleerde analyses;
 • Machine learning voor automatische inzichten;
 • Verbeterde privacy met niet-standaard opslag van IP-adressen;
 • Inzicht in de volledige customer journey.
Growth

OrangeValley helpt je graag!

Als gecertificeerde Google-partner heeft OrangeValley de expertise om je te helpen met de overstap naar Google Analytics 4. Wij begrijpen de complexiteit van deze verandering en kunnen je begeleiden bij elke stap, van het implementeren van de nieuwe meettechnieken tot het analyseren van de verkregen data.

Bij OrangeValley werken we met een team van ervaren consultants die altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in GA4 en de bijbehorende privacywetgeving. We hebben al veel bedrijven succesvol geholpen met de overstap naar GA4, en we staan klaar om ook jouw bedrijf op deze reis te begeleiden. Met onze hulp kan je bedrijf optimaal profiteren van de voordelen die GA4 biedt en ben je klaar voor de toekomst van datameting.

Op zoek naar een GA4 partner? Neem contact op!