Google Analytics 4 Training

Server-Side Tagging

Dompel jezelf onder in de wereld van server-side tagging, waar datacontrole, beveiliging en websiteprestaties samenkomen om jouw online marketing naar een hoger niveau te tillen.

Waarom Server-Side Tagging?

  • Verbeterde performance
  • Verbeterde security
  • Kwaliteit first-party data hoger
  • Aanpassen of verrijken van data
Server-Side-Tagging-Data-OrangeValley

Wat is Server-Side Tagging?

Server-side tagging is een techniek waarbij marketingtags op een server worden uitgevoerd in plaats van in de browser van een gebruiker. In plaats van rechtstreeks data van je bezoekers naar analytics- en third-party partijen te sturen, gebeurt dit via de server. Je kunt zelfs de data bewerken voordat deze naar externe partijen wordt gestuurd. Dit biedt meer controle over de gedeelde data en zorgt voor betrouwbaardere data, terwijl de laadtijd van je website verbetert.

Server

Voordelen van Server-side tagging

Server-side tagging biedt een scala aan voordelen die je online marketingstrategie kunnen versterken. Van betere beveiliging en datakwaliteit tot verbeterde websiteprestaties, server-side tagging is een krachtig hulpmiddel in het digitale tijdperk. De voordelen op een rij:

 

Een aandeel voordelen op een rij:

  • Meer controle over je data, verbeterde beveiliging: Jij bepaalt welke informatie je doorstuurt naar je marketingleveranciers;
  • Verbeterde betrouwbaarheid en kwaliteit van je data: Beperk de impact van trackingpreventietechnologieën en browserextensies op first-party data;
  • Positieve impact op webperformance: Verminder het gebruik van extra JavaScript en afhankelijkheid van derden, wat een positieve impact heeft op de laadsnelheid van websites en de gebruikerservaring verbetert.
Server

OrangeValley helpt je graag!

Wil je de mogelijkheden van server-side tag management voor jouw organisatie verkennen? Onze specialisten van OrangeValley staan klaar om je te ondersteunen bij al je vraagstukken. Met bewezen expertise en een grondige kennis van server-side tagging, kunnen we je helpen de controle over je data te herwinnen, de kwaliteit van je data te verbeteren en de prestaties van je website te optimaliseren. Neem contact op met een van onze experts voor vrijblijvend advies en ontdek hoe server-side tagging jouw online marketing kan versterken.

Op zoek naar een Tag Management partner? Neem contact op!