Hero banner marketing high resolution

Video Advertising

Video is een snel groeiend kanaal en biedt ook steeds meer mogelijkheden om te adverteren aan.

Waarom video advertising?

  • Gerichte advertenties
  • Groot bereik
  • Relatief goedkoop
  • Eenvoudige implementatie
Video

Wat is video advertising?

Video vertegenwoordigt al een groot deel van de beschikbare online content en dit zal alleen maar verder toenemen. Dit is een logische ontwikkeling als we kijken naar de groei van Social Media kanalen als Tiktok, Instagram en YouTube. Al deze kanalen bieden gigantisch veel online video content aan. Het kanaal video wordt steeds groter en daarmee ook de mogelijkheden tot online video advertising. Video Advertising is het plaatsen van video advertenties voor, tijdens of na online video’s of andere content.

video advertentie

Waarom Video Ads?

Video advertising leent zich uitstekend voor het bereiken van de (potentiële) doelgroep. Met video ads kun je jouw verhaal overbrengen door middel van beeld en geluid. Het bereik van video advertising is erg groot. Daarnaast is het relatief goedkoop in vergelijking met offline kanalen zoals televisie en radio. Daarnaast zijn er nog genoeg redenen te bedenken om video ads in te gaan, zoals nieuwe doelgroepen bereiken, complex product uitleggen en branded zoekvolume vergroten.

import_-Stappen-Digital-Advertising-strategie-2-e1586159798999-png

Mogelijkheden van Video Advertising

Er zijn meerdere mogelijkheden om video advertenties in te zetten. De meest bekende vorm van video adverteren is middels YouTube advertising. YouTube is de grootste videowebsite en de tweede grootste zoekmachine ter wereld. Het platform trekt maandelijks meer dan een miljard bezoekers. Adverteren via het platform is daarom een goede manier om in contact te komen met jouw doelgroep en je naamsbekendheid te vergroten. Een groot voordeel van YouTube is dat doelgroepen kunnen worden samengesteld op basis van demografie, affiniteit, gedrag en intentie.

Naast het adverteren op YouTube is het mogelijk om video on demand in te kopen. Dit kan via verschillende publishers. Enkele namen waarbij Video on Demand kan worden ingekocht zijn: STER, RTLXL en nu.nl. Video advertenties op deze platformen zijn vaak rond de 20 seconden lang en moeten verplicht worden uitgekeken. Bij YouTube kan dit ook, maar binnen Youtube gebruiken veel adverteerders skippable advertenties. Dit zijn video’s waarbij de kijker kan kiezen om de advertentie na 5 seconden over te slaan. Het voordeel van skippable advertenties is dat je meer informatie krijgt over de mate van interesse van de gebruiker.
 

import_-Stappen-Digital-Advertising-strategie-3-e1586160155677-600x268-png

Werkwijze van OrangeValley

Online video advertising is bijna niet weg te denken uit de Customer Journey. Het is een belangrijk middel in upper/mid-funnel marketing. Voordat we beginnen met de inzet van Video Advertising is het belangrijk om het doel van jouw videocampagne te bepalen. Dit is zowel voor de targeting als voor de content van de video’s belangrijk. Vervolgens brengen wij jouw doelgroep in kaart. Wij bepalen in welke fase(s) van de Customer Journey wij jouw doelgroep willen bereiken door middel van Video Ads.  Als dit inzichtelijk is, kan de boodschap op het doel en de doelgroep worden aangepast. Hiermee maximaliseer je  de relevantie van de campagne. Om de effectiviteit van jouw Video Advertising inzet verder te vergroten, mag een goede synergie met de andere advertising kanalen binnen jouw Digital Advertising strategie niet ontbreken.

 

Wil jij jouw (potentiële) doelgroep effectief bereiken met Online Video?

Wij denken graag mee over de meest effectieve inzet van Video Advertising als onderdeel van jouw Digital Advertising strategie. Neem vrijblijvend contact met ons op!