carreer-guide-Orangevalley

Structured data implementatie

Creëer meer context en realiseer extra zichtbaarheid met behulp van structured data. Met ons product 'Structured data implementatie' ontwikkelen wij de benodigde structured data voor jouw website en ondersteunen bij de implementatie, testen en monitoring hiervan.

Waarom SEO?

 • Betere vindbaarheid in de organische zoekresultaten
 • Relevante bezoekers voor je website
 • Zichtbaarheid van je merk, producten en diensten
Contentmarketing

Wat is structured data?

Structured data staat voor het gestructureerd specificeren van data-elementen die aanwezig zijn op een webpagina. Middels structured data worden objecten en de eigenschappen daarvan volgens een standaard beschreven, zodat deze eenvoudig door zoekmachines gelezen kan worden. Daarnaast is het mogelijk om met structured data de samenhang tussen webpagina’s kenbaar te maken.

Op een webpagina met recepten staat bijvoorbeeld informatie over de ingrediënten, bereidingstijd, calorieën enzovoort. Dankzij structured data help je zoekmachines betekenis te geven aan de informatie op je website. Hierdoor kan Google nauwkeuriger bepalen of de pagina goed aansluit bij de intentie van de gebruiker.

Het gebruik van structured data maakt het voor zoekmachines niet alleen makkelijker om de zoekintentie te bepalen, maar kan ook fraai ogende ‘rich results’ opleveren. Een voorbeeld hiervan zie je hieronder, waarbij een zoekresultaat is uitgebreid met review- en prijsinformatie.

“Google uses structured data that it finds on the web to understand the content of the page, as well as to gather information about the web and the world in general” — Google

import_-SEOaanpak-png

Waarom is Structured Data belangrijk?

 • Middels structured data worden objecten en de eigenschappen daarvan volgens een standaard beschreven, zodat deze eenvoudig door o.a. zoekmachines kan worden gelezen.
 • Dankzij structured data is Google beter in staat de betekenis van een pagina te begrijpen, waardoor Google nauwkeuriger kan bepalen of deze goed aansluit bij de intentie van de Google gebruiker.
 • Gerelateerde webpagina’s worden aan elkaar gekoppeld zodat deze semantisch gegroepeerd worden in topics (entiteiten)
 • Structured data kan de zoekresultaten verrijken in de vorm van Rich Results. Een bekend voorbeeld is het toepassen van reviews (sterren) in de zoekresultaten.
 • Webpagina’s voorzien van structured data maken meer kans om gepresenteerd te worden wanneer een gebruiker middels voice search een zoekopdracht doet.
import_-Calender-png

Structured data implementatie

Onze structured data implementatie bestaat uit verschillende onderdelen:

 1. Voorbereiding: We zorgen voor een grondige voorbereiding.
 2. Ontwikkelen structured data template(s): We ontwikkelen de benodigde templates voor structured data.
 3. Documentatie: We stellen gedetailleerde documentatie op voor ontwikkelaars.
 4. Implementatie: We maken gebruik van (dynamische) JavaScript templates om structured data te genereren.
 5. Monitoring: We testen, debuggen en optimaliseren de implementatie en monitoren de structured data.

Wil je ook aan de slag met structured data? Neem dan contact met ons op.

import_-Blog-png

OrangeValley helpt je graag!

Onze consultants en experts bij OrangeValley hebben alle benodigde kennis en ervaring om je te helpen bij de implementatie van structured data. We zorgen ervoor dat jouw website optimaal profiteert van de voordelen van structured data. Neem contact met ons op als je ook aan de slag wilt met structured data.

Meer weten over onze SEO diensten? Neem contact op!