Google Analytics 4 Training

SEO website analyse

Krijg inzicht in de potentiële groei van je website

import_-Statistics-1-png

Wat is de SEO Website Analyse?

De SEO website-analyse geeft inzicht in noodzakelijke acties om de organische vindbaarheid van de website te verbeteren. In deze analyse nemen wij de techniek achter de website, de online autoriteit van de website, de content op de website en de gebruikerservaring van de website uitgebreid onder de loep.

Vraag een SEO analyse aan

import_-Calender-png

Content

In onze website analyse bepalen wij of je pagina’s voldoende content bevatten en in hoeverre deze bestaande content op de juiste manier is geoptimaliseerd. Dit geeft inzicht in de kansen voor verdere optimalisatie van de bestaande content. Het creëren en optimaliseren van content die aansluit bij de zoekvraag en customer journey van je doelgroep is namelijk van essentieel belang voor de online vindbaarheid van je website. 

Wanneer je pagina’s weinig (unieke) content bevatten en/of niet op de juiste manier zijn geoptimaliseerd haal je niet het optimale uit je bestaande content. Je inspanningen worden in dat geval niet optimaal beloond. Het kan daarnaast blijken dat je over onvoldoende content beschikt, of dat er kansen zijn om met meer content je online vindbaarheid te verbeteren. Om inzicht te geven in welke pagina’s je nog moet creëren bieden wij een SEO zoekwoorden onderzoek aan.

OrangeValley Feed-based advertising

Techniek & User Experience

De techniek achter de website zie je vaak niet direct terug aan je website, maar is desalniettemin zeer belangrijk voor zoekmachines zoals Google. Fouten in de technische kant van je website kunnen voor diverse problemen zorgen. In het ergste geval worden sommige van je pagina’s bijvoorbeeld niet geïndexeerd door Google, waardoor bezoekers de door jou geschreven content nooit zullen vinden binnen zoekmachines. Ook de snelheid van je website is van essentieel belang om goed te scoren in de zoekresultaten. Door de grote toename in het aantal mobiele gebruikers op het internet wordt de snelheid van je website steeds belangrijker voor zoekmachines. Een op het oog aantrekkelijke website met de juiste content kan daardoor alsnog laag scoren wanneer je pagina’s te langzaam laden.

import_-Contentmarkerting-1-png

Online Autoriteit

De online autoriteit van je website is een ander essentieel punt. Google kijkt niet alleen naar zaken zoals content en technische factoren, maar heeft ook een graadmeter waarmee de online autoriteit wordt bepaald. In de basis geldt dat hoe hoger deze online autoriteit is, des te groter de kans is dat je content gaat ranken in zoekmachines. Om je online autoriteit te verbeteren kan je een aantal dingen doen, in onze analyse stellen wij vast wat de belangrijkste actiepunten zijn. Een van deze actiepunten kan bijvoorbeeld content marketing zijn, met het oog op linkbuilding. Dit is een lange termijn strategie waarbij links worden vergaard van andere websites die een relatief hoge online autoriteit hebben. Omdat bedrijven vaak niet de kennis hebben om deze online autoriteit zelf in te schatten, bieden wij je graag deze content marketing dienst aan.

import_-SEOaanpak-png

De Effort / Gain matrix

Omdat wij het belangrijk vinden dat onze analyse en advies je daadwerkelijk verder helpen, bieden wij je een heldere roadmap die wij de ‘Effort / Gain Matrix’ noemen. Met deze Effort / Gain Matrix krijg je van ons een actiegericht stappenplan. Het document bevat onder andere per SEO issue een omschrijving van de huidige situatie, de gewenste situatie en welke acties je moet ondernemen om daar te komen. Daarbij geven wij per punt een indicatie van de impact (gain) die deze actiepunten gaan hebben op je online vindbaarheid. Vervolgens bepalen wij in overleg hoeveel inspanning (effort) elk actiepunt gaat kosten. Op deze manier worden de prioriteiten zo optimaal mogelijk bepaald, zodat je online zichtbaarheid in de zoekmachines zo snel mogelijk wordt verwezenlijkt! Daarnaast krijg je van ons een advies over hoe de punten te verbeteren zijn.

SEO website analyse

Wil jij weten hoe de SEO ervoor staat van jouw organisatie? Vul het onderstaande formulier in dan nemen wij contact met je op!