Website foto 11 – 2019

Facebook Advertising

Advertising op Facebook en Instagram is een bewezen methode voor het generen van verkopen, het vergroten van de naamsbekendheid en meer, en is voor vele organisaties niet meer weg te denken.

marketing-data

Wat is Facebook Advertising?

Facebook biedt bedrijven het Facebook Business Ads manager account aan. Vanuit dit advertentieplatform worden Facebook advertentiecampagnes opgezet, gelanceerd en beheerd op Facebook. Adverteren op Facebook biedt bedrijven de mogelijkheid om website bezoekers, doelgroepen en fans op basis van specifieke kenmerken te bereiken zoals interesses, leeftijd, locatie, geslacht en opleidingsniveau. Maar ook op basis van het gedrag dat zij vertonen. Door middel van pixel tracking, events, parameters en het tonen van relevante advertentie-uitingen bereik je doelgroepen met campagnes gericht op bereik, lead generatie, verkoop en overige conversiedoelen. Met Facebook beschik je over verschillende manieren om te adverteren. Advertenties worden getoond aan de rechterzijde van Facebook pagina’s en profielen, in het nieuwsoverzicht (de timeline) of in de vorm van storyads in de story omgeving van gebruikers en/of binnen de FacebookFacbeook App op mobiele apparaten

Direct aan de slag met Facebook Advertsing

Adverteren binnen Facebook

Zoals gezegd is het bereik van Facebook netwerk (waar Facebook, Instagram, Facebook Messenger en het Audience Network onder vallen) enorm. Daarom is adverteren via Facebook een goede manier om in contact te komen met jouw doelgroep. Facebook is geschikt voor het creëren van brand awareness, maar ook om producten of diensten onder de aandacht te brengen of voor de inzet van remarketing. Hiermee is Facebook advertising geschikt om in te zetten in iedere fase van de customer journey.

Lees hier over experimenteren binnen Facebook Ads

Blog
Search

Aanpak voor Facebook Advertising

De eerste stap in het opzetten van een campagne is het bepalen van het doel van de campagne. Met Facebook Advertising kunnen zowel branding-, als traffic- en conversie doelstellingen worden behaald. De doelstelling van de campagne is bepalend voor de sturing van de campagne zodra deze is gestart. Dit is dus het beginpunt van jouw campagne strategie. 

Vervolgens kan de doelgroep targeting worden ingesteld. Facebook heeft veel data over het gedrag en de interesses van gebruikers, wat zorgt voor vele targeting mogelijkheden op het platform. Bedenk bij deze stap goed wie je daadwerkelijk wil bereiken en met welke boodschap. Ook hangt de keuze af van het doel dat je hebt met de campagne. Doelgerichte targeting en creatieve, relevante content zijn belangrijke succesfactoren voor Facebook Advertising.

Om tijdens de campagne optimaal gebruik te maken van geautomatiseerde optimalisatiemogelijkheden, is het belangrijk om de opzet van een campagne zo eenvoudig mogelijk te houden. Des te meer ruimte het algoritme heeft om naar het doel te optimaliseren. Met Facebook Advertentiebeheer kunnen we vanuit één plek campagnes bouwen, analyseren en optimaliseren. 

Facebook ads uitbesteden? OrangeValley kan de volledige implementatie en uitvoer van Facebook campagnes uit handen nemen. Op basis van van data-inzichten optimaliseren en rapporteren wij gedurende de campagneperiode voor maximaal resultaat. Heb je een eigen team van inhouse social specialisten en ben je alleen op zoek naar (strategische) ondersteuning? Ook daar kan een specialist van OrangeValley bij helpen.

Instagram advertising

Instagram is dé plek om je verhaal visueel te vertellen én te verkopen. Met 4,1 miljoen gebruikers in Nederland, waar met name de leeftijdscategorie 18-39 jaar goed vertegenwoordigd is, is Instagram een belangrijk onderdeel van je social advertisingstrategie. 

Instagram is voorzien van dezelfde krachtige advertentiehulpmiddelen als Facebook. Je kunt zo vanuit één plek je campagnes, strategieën en advertenties opbouwen, analyseren en optimaliseren.  Met creatieve content en slimme targeting kunnen we zowel branding-, traffic-, als conversiedoelstellingen behalen.

Instagram is een volledig mobile-first platform. Of eigenlijk kunnen we wel zeggen video-first platform. Instagram heeft met onder andere Instagram Stories veruit de grootste stories-mogelijkheden en is daarmee erg interessant voor adverteerders. Instagram advertising is evenals Facebook geschikt om in te zetten in iedere fase van de customer journey. 

Instagram advertising uitbesteden? OrangeValley kan de volledige implementatie en uitvoer van Instagram campagnes uit handen nemen. Op basis van van data-inzichten optimaliseren en rapporteren wij gedurende de campagneperiode voor maximaal resultaat. Heb je een eigen team van inhouse social specialisten en ben je alleen op zoek naar (strategische) ondersteuning? Ook daar kan  een specialist van OrangeValley bij helpen.

Meer over Display Advertising dienstverlening van OrangeValley

 

Artikelen over Display Advertising van OrangeValley:
Marketing
Jandaan

Wat zijn de grootste marketing uitdaging van jouw organisatie?

Starten of al gestart met Facebook advertising? De consultants van OrangeValley begeleiden je graag naar het volgende niveau.